‘Ik kocht een buggy van 500 euro, maar vind mijn Marktplaats-koopje fijner’

25.03.2024 16:40
checklist buggy kopen

Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Melanie (35) die spijt heeft van haar dure buggy.

Grootste miskoop

Wie: Melanie (35)
Wat: Buggy
Kosten: 500 euro

Dure buggy

“Iedereen met kinderen weet waarom een buggy soms handig is. Je neemt hem makkelijker mee dan de kinderwagen en ruimt hem ook makkelijker weer op. Dus toen mijn dochter een jaar of twee was, besloot ik er eentje aan te schaffen.

500 euro voor de beste buggy

Ik wilde graag een goede, degelijke buggy. Eentje die fijn rijdt, die je in een simpele beweging kunt inklappen en die niet te zwaar is. Ik vond een buggy van een topmerk en tastte daarvoor diep in de buidel. 500 euro gaf het pinapparaat aan en terwijl ik stiekem moest slikken, was ik toch ook heel tevreden. Nu had ik tenminste wel de beste buggy voor mijn dochter, waar we jarenlang plezier van zouden hebben.

Op zich was ik best tevreden over de buggy, hij reed fijn, was makkelijk in te klappen en lichtgewicht. Het enige wat ik niet fijn vond was dat ze er niet lekker in kon liggen. Mijn dochter viel nogal eens in slaap tijdens het wandelen, maar in de buggy lag ze niet comfortabel. Haar beentjes bungelden los en ze zakte onderuit. Ook het verstellen van de leuning vond ik onhandig, maar ik had verder geen vergelijkingsmateriaal, dus accepteerde het gewoon.

Lees ook: Sofie: ‘Die gietvloer van 8.000 euro was binnen twee weken verpest’

Marktplaats-buggy

Tot ik op Marktplaats een andere buggy kocht. Mijn moeder wilde namelijk een buggy bij haar thuis hebben voor haar oppasdagen en vroeg mij om een goedkope op Marktplaats te scoren. Nu hou ik van Marktplaatsen, dus had ik binnen twee dagen een buggy op te kop getikt voor 20 euro. Perfect voor bij oma, dacht ik.

Natuurlijk wilde ik de buggy even testen en omdat hij nog een paar dagen bij ons thuis stond, had ik daar alle tijd voor. Al snel merkte ik dat ik liever die buggy nam dan mijn eigen dure buggy. Oké je klapte hem niet met één hand in en hij was vrij zwaar. Maar hij had een grote boodschappen mand en een voetensteuntje, waardoor haar beentjes niet meer los hingen en je kon met één hand de leuning verstellen. Ze sliep hier veel lekkerder in en ik had het gevoel dat hij veel steviger en degelijker was.

Natuurlijk durfde ik dat niet toe te geven en heb ik de buggy naar mijn moeder gebracht. Maar als ik soms bij haar ben en toch een rondje met die Marktplaats-buggy loop, dan besef ik me dat ik mijn Marktplaats-vondst fijner vind dan mijn eigen dure buggy.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.