Als je kinderen ’s ochtends alle vrijheid geeft, is de kans groot dat ze kiezen voor een prinsessenjurk, Spiderman-pak of voetbaltenue. Laten jullie je kinderen zelf bepalen wat ze aantrekken of houd je graag de touwtjes in handen?
Lees verder onder de advertentie
We vroegen het jullie met een stelling op Facebook. Een kleine greep uit de reacties.
Kinderen bepalen wat ze aantrekken
Lizz: “Naar school (groep 1) bepalen we samen. Daarbuiten kiest hij zelf. Hij gaat het liefst verkleed als een superheld of als piraat. Duzzzz daar kijkt niemand meer van op.”
Kim: “Ik hang kleding altijd op in setjes dan mag ze daaruit kiezen. Toch een soort van keuze.”
Petra: “Tot op een bepaalde hoogte, het eindoordeel ligt bij mij of papa.”
Tamara: “Ja 8 jaar en ik bemoei me nergens mee…ze legt zelf kleding klaar ‘s avonds …soms mag ik kiezen van haar maar dan heeft ze ‘s ochtends altijd iets anders aan. Dus ik heb het losgelaten…zeker na de opmerking mam jij trekt toch ook aan wat jezelf mooi vindt? Tja zo is het toch ook en hoe belangrijk dat ze een eigen smaak ontwikkelen!!”
Leonie: “Zeker! Mijn kinderen mogen zichzelf zijn want er zijn al zoveel anderen. Als ze straks volwassen zijn, ‘moeten’ ze al te veel dingen dus lekker buiten de lijntjes kleuren zodra het kan.”
Hanneke: “Ja hoor, dochter kiest al jaren haar kleding uit. Zolang het bij het seizoen past, maakt het mij echt niet uit wat ze aan heeft. Als zij het maar mooi vindt.”
Rianne: “We kiezen samen in de avond de kleding voor de volgende schooldag. In het weekend mag ze, mits we nergens naar toe moeten, zelf kiezen.”
Jennifer: “Niet altijd, er hangt genoeg knaps, maar hij krijgt het soms voor elkaar om er bij te lopen… Maar ik heb geleerd, pick your battles. Lekker laten gaan.”
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.