Oorbellen bij kinderen onder vier jaar: dít vinden jullie ervan

05.05.2022 16:41

Waar de ene moeder gaatjes laat schieten bij haar pasgeboren baby, wacht de ander daar liever mee tot de tienerjaren. Wat vinden jullie van oorbellen bij kinderen onder vier jaar? We vroegen het met een stelling op Facebook.

Een kleine greep uit de reacties.

Oorbellen bij kinderen

  • Miriam: “Tot een leeftijd van 12 (of 16 eigenlijk) zijn kinderen sowieso niet in staat om een verantwoorde keus te maken. Dus of je het nou doet met 3 maanden of 6 jaar…. Ze kunnen er jaren later anders over denken. Dus ieder lekker doen waar ze zich goed bij voelen. Ik vind voor beide partijen dat er wat te zeggen valt.”
  • Rebecca: “Moeten ouders zelf weten… hier bij onze dochter gedaan, ze is nu 20 en ze heeft geen therapie nodig, is niet boos en teleurgesteld in haar ouders en is blij met de gaatjes.”
  • Astrid: “Dat moeten mensen lekker zelf bepalen en anderen hoeven daar niks van te vinden, want het is hun zaak niet.”
  • Aisha: “Mijn dochter was 3 maanden oud toen ze ze kreeg, ze heeft nooit ergens last van gehad en ze is er ontzettend blij mee.”

Lees ook:
Oorbellen prikken bij Kimberly’s dochter (2) gaat niet zoals gehoopt: ‘Wat een gezeik!’

  • Amy: “Mijn dochter was 6 weken toen ik ze heb laten schieten bij haar. Voordeel ervan is dat ze er zo weinig van meekrijgen en ze er ook niet continu aan zitten. Ze is nu bijna 6 en paar maanden geleden heeft ze zelf besloten dat ze een tweede gaatje erbij wilde. Prima meisje dat mag van mij. Maar elke ouder moet dit zelf weten hoe ze dat doen.”
  • Marlous: “Moet iedereen zelf weten. Onze kleine meid is 4 maandjes en ik moet er niet aan denken. Maar ieder z’n ding…”
  • Linda: “Ik vind dat iedereen dat zelf moet weten. We mogen al zoveel niet van elkaar. Laten we elkaar maar eens respecteren voor wie we zijn, ongeacht of je wel of niet achter een keuze staat.”
  • Albertine: “Wij hebben het onze dochter zelf laten bepalen. Ze was 2,5 toen ze erover begon. Ik zei dat ze dat kon vragen voor haar verjaardag in de veronderstelling dat ze het dan misschien wel vergeten was. Maar ze bleef volhouden, dus het was een super verjaardagscadeau en ze was en is nog steeds heel blij met haar gaatjes!”

Ook reageren op stellingen? Volg ons op Facebook en Instagram