‘Ik breng mijn kind bewust niet herkenbaar in beeld op social media’

03.04.2023 10:39
foto_andermans_kind_social_media

Je kind wel of niet herkenbaar in beeld brengen op social media? De meningen zijn er flink over verdeeld, blijkt uit onze stelling. ‘Ik vind het geen fijn idee om haar te delen.’

Een greep uit de uiteenlopende reacties.

Kind herkenbaar in beeld: ja of nee?

  • Miranda: “Ja hoor. Ik vind het de normaalste zaak van de wereld. Wat een ander doet moeten ze zelf weten, als ik dat ook maar mag.”
  • Ellen: “Nee, helemaal niets. (Om verschillende redenen) het zou fijn zijn als het, ook op scholen, speeltuinen, zwemles, sportclubs, etc. Beter afgeschermd zou worden en niet gezien wordt als iets lastigs en voor deze keuze meer respect is. Net zoals ik respecteer dat sommige mensen dit wel willen doen. Maar post dan alleen je eigen kind en plaatst niet ongevraagd andere erop.”
  • Mariska: “Ik merk wel dat ik er wat terughoudender in word, maar mijn kinderen zijn zeker terug te vinden op mijn social media. Ik ga hierbij wel het gesprek aan met mijn kinderen over welke foto’s wel en niet en waarom, want ik wil dat ze hier over leren nadenken.”
  • Christa: “Nee, mijn kind kiest er niet voor en als ik bedenk dat er mensen zijn die met beelden van kinderen doen… Dus mijn kind komt niet herkenbaar op socials.”
  • Jeanine: “Ik probeer het te vermijden. Mijn jongste bijna niet op internet, is de wens van mijn partner. Oudste ook niet altijd. Nu toevallig de oudste een keer wel… Maar niet altijd.”

Lees ook: Thomas Berge deelt kinderen niet meer op social media

  • Linda: “We brengen haar gezichtje bewust niet in beeld voor de privacy. Als ik mij bedenk dat er mensen zijn die iets met de beelden willen doen, vind ik het geen fijn idee om haar te delen.”
  • Manita: “Alleen op mijn eigen Facebook voor vrienden en familie, en soms op een andere groep, maar dan let ik er bewust op dat het wel een “normale” foto is. En dat anderen er voor kiezen het niet te doen is aan hun.”
  • Annelies: “Nee, doen we niet. Je weet nooit wie dan de foto kan misbruiken. Bovendien vind ik dat mijn kinderen als ze ouder zijn zelf mogen kiezen wat ze van zichzelf willen delen.”
  • Eline: “Ik wel. Ben trots en wil dat graag laten zien.”
  • Miranda: “Ja hoor, maar wel met privé account. Ik weet wie mijn account kunnen zien en dit zijn mensen die ik ken. Dus waarom niet…”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kek Mama (@kekmamamagazine)

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.