oppas niets doen
Beeld: Pixabay

Met vier kinderen heeft blogger Rachel Garlinghouse haar handen vol. Om ook nog wat tijd voor zichzelf te hebben, huurt ze elke week een oppas in. En daar voelt ze zich totaal niet schuldig over.

‘Sommigen noemen het lui, anderen denken misschien dat het genotzuchtig is. Maar voor mij is het gewoon slim’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

Eén prioriteit

Als haar twee oudsten op school zitten en haar jongste een dutje doet, stuurt Rachel haar vijf jaar oude zoon naar de opvang. “Zo kan ik een aflevering van The View kijken zonder dat ik één van mijn kinderen moet helpen met afvegen. En mijn lunch van gegrilde kaas met spruitjes opeten als deze nog heet is.” Maar ze belt ook wel eens een vriendin of leest een goed boek. “Wat ik niet doe?’, vervolgt Rachel, ‘afwassen, wasgoed sorteren, rekeningen betalen en lunchpakketten maken. Ik heb maar één prioriteit: doen wat ik wil, wanneer ik het wil, hoe ik het wil en er zonder schuldgevoel van genieten.”

 

Lees ook:
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 


‘Ik heb me-time nodig’

In twaalf jaar tijd werd Rachel twee keer ziek: eerst was het kantje boord omdat haar bloedsuikerspiegel veel te hoog was en vorig jaar kreeg ze borstkanker. Ze overleefde, maar beide situaties waren traumatisch voor haar. “Ik heb veel tijd gehad om na te denken”, legt ze uit. “Soms vroeg ik me af: is het belachelijk dat ik een oppas wil voor mijn kinderen? Anderen worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en ik geef geld uit aan een babysit terwijl mijn kind gewoon bij mij thuis zou kunnen zijn.” Luieren is niet iets waar ze recht op heeft, vindt Rachel. “Het is iets dat ik wil en vooral iets dat ik echt nodig heb. Ik moet een paar uur per week relaxen om de boel thuis draaiende te kunnen houden.” En dat is niets om je schuldig over te voelen, vervolgt ze: “Ik doe elke dag mijn best om voor vier kinderen te zorgen en ben een verdomd goede echtgenote. Misschien is dat wel de definitie van de sterkste vrouwen? Degenen die weten wat ze nodig hebben en die verantwoordelijkheid nemen om dat uit te voeren.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Jaime King en zoon prachtjurken
Beeld: BrunoPress

Voor de première van The Incredibles 2 kleedde de zoon van actrice Jaime King niet alleen zijn moeder, maar ook zichzelf fantastisch aan.

Jaime (39) liet zich op de rode loper vergezellen door haar vierjarige zoon, en deelde dat via Instagram. ‘Ik hou zoveel van hem!’, schreef ze bij de foto. ‘Hij zocht mijn lipstick én jurk uit.’ Ook voegde ze de hashtag #ifyoulikeitwearit toe.

 

Genderneutraliteit

Jaime spreekt zich regelmatig uit over genderneutraliteit, en omarmt alles wat haar zoon mooi vindt. Tegen Stylecaster magazine zei ze: “Hij is net David Bowie. Hij houdt van glimmers, roze, en felle kleuren, en is tegelijkertijd verliefd op de mooiste meisjes. Maar bovenal houdt hij gewoon van iedereen.”

De actrice startte in 2016 haar eigen gender-neutrale kledinglijn voor kinderen, en was daarmee de eerste ooit. Ze hoopt daarmee het belang van eigenwaarde en geluk bij kinderen te benadrukken. “Ik voelde me ook altijd aangetrokken tot mensen in het algemeen”, vertelde ze in het hetzelfde interview, “weliswaar met een lichte voorkeur voor mannen. Mijn moeder heeft me nooit veroordeeld wanneer ik relaties had met vrouwen. Zij is mijn inspiratie.”

Haar zoon speelt ondertussen onbevangen verder:

 


Lees ook
Dit meisje vindt gendernormen maar stom >


 

En deze kick-ass zeemeerminjurk willen we je niet onthouden:

 

Now and forevermore. We love you Elizabeth Kemp. @hooligandreamers_elizabethkemp 💜

Een bericht gedeeld door Jaime King (@jaime_king) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

stiefmoeder zwaarder dan moeder
Beeld: Pixabay

Michelle Zunter is moeder en stiefmoeder. Vooral die laatste rol ziet ze als een behoorlijke uitdaging. Op Huffington Post legt ze uit waarom.

‘De eerste jaren als stiefmoeder wilde ik alles perfect doen’, schrijft ze.

 

Worstelen

Michelle zorgde fulltime voor het kind van haar echtgenoot en steeds als er iets misging, brak ze. ‘Het was zwaar, helemaal omdat ik zelf ook net een baby had. Ik wilde voor mijn stiefkind de moeder zijn die hij nodig had, maar voor mijn eigen kind wilde ik ook de perfecte moeder zijn. Ik kreeg het niet voor elkaar.’ Steeds weer worstelde Michelle met het gevoel dat ze goed voor het kind van een ander moest zorgen. ‘Hier zat ik nog meer mee dan met slaapgebrek en borstvoeding geven.’

 

Lees ook
29 onredelijke gedachten als je kinderen een stiefmoeder krijgen >

 

'Fantastische band'

Stiefmoeder zijn? Michelle wilde het niet meer. Toch hield ze vol, omdat ze wist dat alle moeite uiteindelijk zijn vruchten zou afwerpen. ‘En ja, zeven jaar later kan ik zeggen dat ik een fantastische band heb met mijn stiefkind. Onze relatie is niet perfect, maar ik weet dat het goed zit omdat ik de tijd nam om het stiefmoederschap te koesteren. Ik ben toegewijd, gepassioneerd en zeer betrokken.’

 

'Ik maak fouten en breng offers'

Michelle heeft door haar rol als stiefmoeder veel over zichzelf geleerd. ‘Elke keer als ik tegen een muur aanliep en wilde stoppen, moest ik mezelf weer bij elkaar rapen. Steeds weer vond ik nieuwe manieren om problemen op te lossen en ontdekte ik wat gezond was voor mijn stiefkind. Ik maak fouten en breng offers, maar heb ook geleerd om op verschillende manieren lief te hebben.’

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 


 


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >