‘Ik huur een oppas zodat ik lekker niets kan doen’

09.10.2018 08:52
oppas niets doen Beeld: Pixabay

Met vier kinderen heeft blogger Rachel Garlinghouse haar handen vol. Om ook nog wat tijd voor zichzelf te hebben, huurt ze elke week een oppas in. En daar voelt ze zich totaal niet schuldig over.

‘Sommigen noemen het lui, anderen denken misschien dat het genotzuchtig is. Maar voor mij is het gewoon slim’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Eén prioriteit

Als haar twee oudsten op school zitten en haar jongste een dutje doet, stuurt Rachel haar vijf jaar oude zoon naar de opvang. “Zo kan ik een aflevering van The View kijken zonder dat ik één van mijn kinderen moet helpen met afvegen. En mijn lunch van gegrilde kaas met spruitjes opeten als deze nog heet is.” Maar ze belt ook wel eens een vriendin of leest een goed boek. “Wat ik niet doe?’, vervolgt Rachel, ‘afwassen, wasgoed sorteren, rekeningen betalen en lunchpakketten maken. Ik heb maar één prioriteit: doen wat ik wil, wanneer ik het wil, hoe ik het wil en er zonder schuldgevoel van genieten.”
 

Lees ook:
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 

‘Ik heb me-time nodig’

In twaalf jaar tijd werd Rachel twee keer ziek: eerst was het kantje boord omdat haar bloedsuikerspiegel veel te hoog was en vorig jaar kreeg ze borstkanker. Ze overleefde, maar beide situaties waren traumatisch voor haar. “Ik heb veel tijd gehad om na te denken”, legt ze uit. “Soms vroeg ik me af: is het belachelijk dat ik een oppas wil voor mijn kinderen? Anderen worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en ik geef geld uit aan een babysit terwijl mijn kind gewoon bij mij thuis zou kunnen zijn.” Luieren is niet iets waar ze recht op heeft, vindt Rachel. “Het is iets dat ik wil en vooral iets dat ik echt nodig heb. Ik moet een paar uur per week relaxen om de boel thuis draaiende te kunnen houden.” En dat is niets om je schuldig over te voelen, vervolgt ze: “Ik doe elke dag mijn best om voor vier kinderen te zorgen en ben een verdomd goede echtgenote. Misschien is dat wel de definitie van de sterkste vrouwen? Degenen die weten wat ze nodig hebben en die verantwoordelijkheid nemen om dat uit te voeren.”

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >