oppas niets doen
Beeld: Pixabay

Met vier kinderen heeft blogger Rachel Garlinghouse haar handen vol. Om ook nog wat tijd voor zichzelf te hebben, huurt ze elke week een oppas in. En daar voelt ze zich totaal niet schuldig over.

‘Sommigen noemen het lui, anderen denken misschien dat het genotzuchtig is. Maar voor mij is het gewoon slim’, schrijft ze op Scary Mommy.

 

Eén prioriteit

Als haar twee oudsten op school zitten en haar jongste een dutje doet, stuurt Rachel haar vijf jaar oude zoon naar de opvang. “Zo kan ik een aflevering van The View kijken zonder dat ik één van mijn kinderen moet helpen met afvegen. En mijn lunch van gegrilde kaas met spruitjes opeten als deze nog heet is.” Maar ze belt ook wel eens een vriendin of leest een goed boek. “Wat ik niet doe?’, vervolgt Rachel, ‘afwassen, wasgoed sorteren, rekeningen betalen en lunchpakketten maken. Ik heb maar één prioriteit: doen wat ik wil, wanneer ik het wil, hoe ik het wil en er zonder schuldgevoel van genieten.”

 

Lees ook:
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 


‘Ik heb me-time nodig’

In twaalf jaar tijd werd Rachel twee keer ziek: eerst was het kantje boord omdat haar bloedsuikerspiegel veel te hoog was en vorig jaar kreeg ze borstkanker. Ze overleefde, maar beide situaties waren traumatisch voor haar. “Ik heb veel tijd gehad om na te denken”, legt ze uit. “Soms vroeg ik me af: is het belachelijk dat ik een oppas wil voor mijn kinderen? Anderen worstelen om de eindjes aan elkaar te knopen en ik geef geld uit aan een babysit terwijl mijn kind gewoon bij mij thuis zou kunnen zijn.” Luieren is niet iets waar ze recht op heeft, vindt Rachel. “Het is iets dat ik wil en vooral iets dat ik echt nodig heb. Ik moet een paar uur per week relaxen om de boel thuis draaiende te kunnen houden.” En dat is niets om je schuldig over te voelen, vervolgt ze: “Ik doe elke dag mijn best om voor vier kinderen te zorgen en ben een verdomd goede echtgenote. Misschien is dat wel de definitie van de sterkste vrouwen? Degenen die weten wat ze nodig hebben en die verantwoordelijkheid nemen om dat uit te voeren.”

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van zwangerschapsverlof tot het huis schoonmaken: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen verkennen


Even offline


Om van te smelten

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lekker Mokkel van je moeder🐯 . . . #babygirl #beauty #daughter #love #babystyle #evesleep #Maliya

Een bericht gedeeld door Sharon Doorson 🦁 (@sharondoorson) op


Mooie foto

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️

Een bericht gedeeld door Airen Mylene (@airenmylene) op

 

Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >


Mama moet even lekker gek doen


En waarom ook niet...

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

👌🏻 #waariswally

Een bericht gedeeld door Marly Van der Velden (@marlyvd) op


Samen naar de nagels


Een schat vinden

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Goedemorgen uit Maastricht op deze zonnige maandag! Het was lastig om gisteravond van huis te vertrekken. Ik moet altijd met een dikke koffer (never travel light) de auto in en 4 mooie mensen achterlaten om naar de set te gaan voor een paar dagen. Mijn jongste dochtertje zei: “Ik hoop dat ik een schat vind. Dan hebben we genoeg geld voor altijd zodat jij nooit meer moet gaan werken!” Even leek het een topoplossing, maar toen heb ik haar toch snel uitgelegd dat ik het óók gewoon heel erg leuk vind wat ik doe. Dat ik steeds nieuwe mensen ontmoet en dat ik zo blij word van acteren. En dat het heel bijzonder is als je mag en kunt doen wat je graag doet. Ze begreep het. En hoopt nu op een eigen manege met 30 paarden voor haar zus. Want, ook al zal dat veel werk zijn en best duur, Bloem zal er zeker heel erg blij van worden. #zoiets #blij #offers #itsallaboutthebalance

Een bericht gedeeld door Angela Schijf (@angelaschijfofficial) op

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meer-tijd-met-partner-doorbrengen

Maar liefst 67% van de moeders zou meer tijd met haar partner door willen brengen. 20% zegt zelfs dat ze überhaupt nooit meer iets samen met haar partner doet.

Dat blijkt uit de Kek Mama jubileumenquête onder 1250 moeders met kinderen van 0 tot 12 jaar. 

 

Seksleven achteruitgegaan

10% doet nog vaak leuke dingen samen met haar partner, zoals uit eten (83%), een terrasje pakken (45%) of naar een feest of festival (34%). Voor 45% van de moeders is hun seksleven erop achteruitgegaan, maar 14% vindt het juist beter geworden.

 

Lees ook
Bel de oppas maar: 9x romantische steden voor jou en je partner >

 

'We groeien naar elkaar toe'

Verder is de relatie sinds de komst van de kinderen volgens 4 op de 10 moeders slechter geworden. Maar dat geldt gelukkig lang niet voor iedereen. Susan (40) is juist blij: “Ik ben mijn man een stuk leuker gaan vinden nu hij vader is. We groeien naar elkaar toe, zijn meer verbonden met elkaar en we hebben veel lol en plezier met de kinderen samen.”


Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >