Beeld: Getty
Beeld: Getty

Op vakantie gaan is heerlijk. Eindelijk tijd om bij te komen, dat ene boek uit te lezen en lang in de zon te liggen. Maar wacht eens even...je kinderen zijn ook nog mee. Vorige week gaven we je vijf tips om tijd voor jezelf te maken als je op vakantie bent met je gezin. Deze week vijf tips voor de single moeders onder ons.

1. Vrienden worden met de buren

Of je nou op de camping staat, in een bungalowpark of zelfs in een hotel. Vrienden worden met de buren kan altijd. Zo kun je op rustige avonden even aanschuiven voor een wijntje en willen zij vast wel even op de kinderen letten zodat jij even in je eentje naar de supermarkt kunt.

 

2. Lang leve het animatieteam

Zoek een vakantiebestemming met een animatieteam. Zelfs als het jou persoonlijk de hel lijkt om mee te doen met aquarobics of de bingo, zul je zien dat je kinderen de tijd van hun leven hebben met het entertainment. En jij tijd voor een cocktail en een boek.

 

3. Alleenstaande ouder-vakantie

Je kunt natuurlijk ook meegaan met een vakantie voor alleenstaande ouders. Dat kun je zo gek maken als je wilt. Van een safari in Gambia tot lekker op de camping in Nederland. Overdag spelen de kinderen met elkaar en in de avond zoeken de ouders elkaar op om samen door te zakken.

 

4. Staycation

Wie zegt dat je altijd weg moet? Misschien gaan je kinderen nog wel met hun vader, of heb je geen zin of geld. In dat geval blijf je gewoon lekker thuis. Veel musea hebben leuke extra activiteiten en bijna elke grote stad organiseert speciale kinderdingen voor thuisblijvers.

 

5. Ga met een vriendin

Ze kan af en toe inspringen bij de kinderen en samen boodschappen doen en de avonden dat de kinderen slapen maakt ze ook stukken gezelliger. Neem dus een vriendin mee op vakantie. Die ene die ook single is, bijvoorbeeld. Of juist diegene die wel even een weekje weg wil bij haar vent. Als ze ook kinderen heeft, kunnen jullie elkaar helpen.

 

 

BN'er-moeders op Instagram

Van weekendboodschappen tot aan huiswerk: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Kusje

 

Zò trots en zò gek op dit heerlijke jochie, #LUX ❤️

Een bericht gedeeld door Bettina Holwerda (@bettina_holwerda) op


Lievelingsplek

 

Mijn lievelingsplekje. #brabant #mijnthuis #familie #❤️

Een bericht gedeeld door Vivian Reijs - VIVONLINE (@vivianreijs_vivonline) op


Hard aan het werk

 

Hier wordt een boekbespreking voorbereid. #lampje

Een bericht gedeeld door Georgina Verbaan (@gverbaan) op


Zou het genoeg zijn?

 

Lees ook
Boodschappen doen met drie kinderen: zo doe je dat in 15 minuten >


'Spontane foto'

 

Zie hier het resultaat van het maken van een ‘spontane foto’ 😂❤️

Een bericht gedeeld door Carolien Karthaus-Spoor (@carolienkarthaus_spoor) op


Wijze woorden

 

✨door Rupi Kaur via @mothermusemag

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Prachtige foto

 

 

 


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

harde werker en moeder
Beeld: Pexels

Als advocaat staat blogger Candace Alnaji vrouwen bij die gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt omdat ze zwanger zijn of kinderen hebben. ‘Hun kansen worden ontnomen omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen.’

‘Maar je kunt heel goed én een harde werker én moeder zijn’, schrijft ze op Scary Mommy.
 

Identiteit

Candace las een essay van een zwangere vrouw, waarin zij uitlegde dat zij zichzelf geen ‘moeder’ zou gaan noemen. De reden: ze wilde niet dat haar identiteit als moeder de rest van haar leven zou overschaduwen. ‘Inmiddels heeft ze een baby en beschrijft ze zichzelf in haar blogs nog steeds niet als moeder’, zegt Candace. ‘Daar is niets mis mee - iedereen moet zichzelf op zijn eigen manier uiten. Maar als ik een blog schrijf, zal ik mezelf altijd moeder noemen.’

 

Lees ook:
'Het moederschap staat gelijk aan 2,5 fulltime baan' >

 

Discriminatie

Candace is advocaat op het gebied van arbeidsdiscriminatie. ‘Voordat ik kinderen kreeg’, vertelt ze, ‘vertegenwoordigde ik moeders. Zij werden door hun werkgevers gediscrimineerd op basis van hun status als moeder. Ze werden lastig gevallen omdat ze een miskraam hadden of omdat ze leden aan een postnatale depressie.’ Sinds Candace zelf kinderen heeft, kan ze hun pijn en frustratie heel goed voorstellen. ‘Veel moeders worden hun kansen ontnomen – gewoon omdat ze het lef hadden om een kind ter wereld te brengen en vervolgens blijven werken.’
 

‘Moeder én goede werker’

Volgens Candace is het belangrijk om de huidige en toekomstige generatie vrouwen te laten zien dat je heel goed een moeder én iets anders kunt zijn. ‘Het moederschap vormt een heel groot deel van je identiteit’, legt ze uit, ‘maar daarnaast kun je ook een goede werker zijn. We hebben vrouwen nodig die zeggen: ‘Ik ben advocaat en ook een moeder. Ik ben verpleegster en ook een moeder.’ Dus of ik nou tachtig of twaalf uur per week werk, ik zal in mijn blogs altijd schrijven dat ik een advocaat, schrijfster én moeder ben.’


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >