oppas kapen
Beeld: Pexels

Dat je je eigen kind achterlaat bij de babysit, en andere ouders hún kind er meteen even dumpen. Ergerlijk, right?

In het geval van een anonieme moeder op Babble verliep het scenario nog een stapje brutaler, schrijft ze. ‘Mijn man en ik waren nog geen twintig minuten van huis, toen mijn buurman appte: “Onze Jack wilde met jouw Alex spelen, en toen we aanbelden, rende hij zo naar binnen. Dus als je iets van je oppas hoort over een vage vent die langskwam kwam met zijn kind: ik was het”.’

Een tikkie irritant, vond de moeder. Want hartstikke enig natuurlijk, als je zoon met zijn buurjongetje van dezelfde leeftijd speelt. ‘Maar check van tevoren even of het uitkomt’, schrijft ze, ‘dat doe ik ook. Hoe dan ook rent dat jongetje altijd bij ons naar binnen zodra de deur openstaat.’ En nu zat haar babysit dus met een vreemd, extra kind opgescheept.

 

Zat ‘ie er nou nog steeds?

De buurman bleek niet gevoelig voor hints. ‘Ik appte: “Wij zijn samen uit, en Alex voelt zich niet fit, dus fijn als hij even rust vanavond. Misschien kunnen ze volgend weekend spelen?” De buurman reageerde meteen: “Nee, tuurlijk, wij moeten ook nog ergens heen, dus we vertrekken zo.”

Eh, zat ‘ie nou nog steeds in haar huis? Bij haar oppas van middelbare-schoolleeftijd? Ongemakkelijk was zacht uitgedrukt, vond de moeder. ‘Kun je nagaan hoe ik reageerde toen we uren later thuiskwamen, en het buurjongetje nog steeds bij ons speelde. Zonder zijn vader. ‘Het huis was een slagveld, want Alex was duidelijk niet aan zijn rust toe gekomen. Het buurjongetje leek niet van plan te vertrekken, en verstopte zich in Alex’ kamer. Ik schaamde me kapot, en betaalde de babysit extra voor het ongemak.’ Daarna appte ze de buurman dat hij zijn kind moest komen halen.

 

Lees ook:
'Hallo, ik ben je oppas niet' >

 

‘Even genieten van de rust’

‘Die vond het hele tafereel nogal grappig’, schrijft de moeder. ‘“Ach ja”, zei hij, “ik kreeg hem eerder ook al niet mee, dus besloot lekker van de rust in mijn eigen huis te genieten, en de jongens lekker te laten spelen.”

Je kind zonder bericht of toestemming achterlaten bij een onbekende oppas; de moeder vindt het nogal wat. ‘En het is niet dat hij voorstelde mee te betalen. Als zijn vrouw – die er blijkbaar niet was – er vanaf had geweten, was dit vast nooit gebeurd.’

Niks mis met het delen van een babysit, vindt ze, maar wel in overleg. ‘Nu nog even de moed verzamelen om dat overleg met mijn buurman te voeren.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Busy Philipps tweets klassenouder
Beeld: BrunoPress

Je kent het wel: eerst lijkt iets een heel goed idee, tot je er realistisch naar kijkt en beseft dat je er totáál geen tijd voor hebt. En ja, ook beroemde actrices hebben daar last van, zo blijkt uit de berichten van Busy Philipps. 

Moeders denken dat ze alles maar moeiteloos kunnen combineren: hun werk, sociale leven, de kinderen, het huishouden en o ja, gezellig meedoen op de school van de kinderen. Actrice Busy Phillipps (bekend van Dawson's Creek, en onlangs speelde ze in de film I Feel Pretty) is daarop geen uitzondering. Ook zij denkt soms superkrachten te hebben, terwijl ze in werkelijkheid veel te druk is. Onlangs overwoog Busy, ondanks haar volgepropte schema, om klassenmoeder te worden op de school van haar kinderen. Ze schrijft op Twitter dat ze even dacht dat ze werkelijk álles kan, maar toen besefte dat dit niet het geval is. En: dat dat oké is.

 

 

LEES OOK
10 momenten waarop ik helaas niet perfect ben >

 

Alles tegelijk

Dat Busy dit überhaupt overwoog is al opmerkelijk te noemen, want momenteel is ze druk met de voorbereidingen van haar late night talkshow, er komt een boek uit én er staan andere zakendeals op stapel. Dus tja, ze doet haar voornaam wel eer aan. Klassenmoeder worden, dat zit er nu even niet in, realiseerde ze zich gelukkig op tijd. 

 

 

Gewoon mens

En zo die je maar: ook Hollywood-sterren zijn maar gewone mensen. We doen als ouders allemaal ons best en nemen soms iets te veel hooi op onze vork. En daar is helemaal niets mis mee. 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

stop zeggen 18 zomers kinderen
Beeld: Unsplash

Blogger Nikki Pennington wordt er helemaal gek van: mensen die zeggen dat ze 'moet' genieten van elk moment met haar kinderen, want voor je het weet zijn ze uitgevlogen... Ze schreef er een rake Facebook-post over.

'Je hebt maar 18 jaren met je kinderen,' zo luidt het gezegde waar Nikki, blogger en moeder van drie kinderen, zich dood aan ergert. Oftewel: 18 zomers, 18 verjaardagen, 18 keer kerst. Natuurlijk heb je daarna nog veel mooie momenten met je kinderen, maar de gedachte achter deze opmerking is dat kinderen na die leeftijd hun eigen leven gaan leiden. En dat je dus van ieder moment samen moet genieten. En juist dát stuit Nikki tegen de borst, zo schrijft ze: 'Stop met zeggen dat ik slechts 18 zomers met mijn kinderen heb. Dat ik slechts 940 zaterdagen met ze heb. Dat ik van alles moet genieten. Ik krijg er stress van omdat ik alleen maar aan het rekenen ben hoeveel weekenden, zomers of mooie momenten ik van met mijn kinderen heb en hoeveel ik er al blijkbaar heb gemist.'

 

 

Geen garantie

Nikki vertelt in een interview aan Babble dat ze vindt dat er hiermee te veel druk op ouders wordt gelegd. Ook vindt ze zulke opmerkingen pijnlijk voor sommige mensen: 'Er zijn ouders die veel werken of die gescheiden zijn en hun kinderen de helft van de tijd niet zien.' In haar post benadrukt ze ook dat niemand weet hoeveel tijd hij nog heeft op deze aarde: 'Niemand krijgt de garantie van nog een minuut, nog een dag, nog een zaterdag, nog een zomer of zelfs nog een moment om wel of niet van te genieten.' Ook zegt ze dat het onzin is dat moeders van elk moment moeten genieten, zelfs als ze het aan de stok hebben met een krijsende peuter of chagrijnige tiener.

 

Lees ook
Moeder zet brief aan partner op Facebook: 'Ik heb meer hulp nodig' >

 

Niet meer tellen

De blogger eindigt haar post met de woorden: 'Herinner me eraan dat ik mazzel heb als ik al een mooie zomer of zaterdag met mijn lieve kinderen heb gehad, en dat ik gezegend ben als er ik nog veel meer beleef. Dus stop ermee om te zeggen dat het allemaal eindigt en dat ik er maar beter van moet genieten, want daar krijg ik meer stress van dan van het moederschap zelf. Ik ben niet langer de dagen aan het tellen en ik hoop dat jij dat ook niet doet. In plaats daarvan beleef ik iedere minuut die mij gegeven is in het hier en nu.'

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >