Hulpouder in december: ‘Twee moeders begonnen knetterende ruzie te maken’

07.12.2023 05:11
Beeld: Getty Images

December één groot feest? Zeker, al slaan we sommige evenementen met liefde even over.

Sylvia (38): “Toen mijn dochter Liv 6 was, werd ik gevraagd te helpen met het versieren van de school. Hartstikke gezellig, leek me. Maar toen ik driftig in de weer was met ­ballen en versiering, begonnen twee moeders ruzie te maken met elkaar. Zo gênant. Het ging over luizenpluizen.

De ene moeder vond het stom dat haar kind met naam en toenaam de klas was uitgestuurd omdat ze luizen bleek te hebben. De andere moeder, die luizen pluist, vond dat ze ‘dan maar haar haren goed had moeten wassen’. Alsof je daar luizen mee voorkomt. Dat was natuurlijk meteen oorlog in de tent!

Stond ik daar, met een kerstslinger in m’n hand, wensend dat ik hier niet getuige van hoefde te zijn. Het was een, eh, enerverende ervaring, maar met ‘zalig kerstfeest’ en ‘vrede op aarde’ had het niet zoveel te maken.”

Lees ook – Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’ >

Smeert de keel zo goed

Hanneke (44): “Mijn man vond het wel gezellig om met vier andere vaders kerstliedjes te gaan zingen op de school van Puck (11) tijdens het kerstdiner. Hij had een fles sterke drank meegenomen. Niet iets heel smakelijks, maar toch kreeg het koortje het voor elkaar die fles in recordtempo leeg te zuipen. Op het schoolplein, waar alle andere ouders aan de chocolade­melk stonden.

“Ik heb besloten dit jaar lekker thuis te blijven”

De mannen gingen alle klassen af, en nog eens, en nog eens. Vonden ze grappig. Ik bekeek het vanaf de zijlijn en ergerde me kapot. Ik wilde naar huis om te eten, maar kreeg hem niet mee. Terwijl manlief lollig liedjes bleef zingen in de school, fietste ik snel naar huis om een pizza in de oven te schuiven. Of mijn man nu weer gaat zingen of niet: ik heb besloten dit jaar lekker thuis te blijven.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.