Eerste kerstdiner op school: ‘Een halfuur later belde zijn juf’

15.12.2022 06:58
geen cadeautjes meer open maken kinderfeestje moeder Beeld: Shutterstock

Het is spannend ook, zo’n eerste kerstdiner op school. En dan kan je kleine in al z’n enthousiasme de festiviteiten íets te ver door trekken.

Roos (40), moeder van Rafael (14) en Noah (12):

“Noah was vier en zou zijn allereerste kerstdiner hebben op school. Hij was er al weken dolenthousiast over. Hij had geen idee wat ‘kerstdiner’ betekende, maar hij wist wel dat hij ’s avonds op school zou gaan eten met alle andere kinderen en de juf en mooie kleding aan moest.

“Hij was al weken dolenthousiast over het kerstdiner”

De hele dag sprong en huppelde hij van blijdschap. Hij vond het wachten best lang duren. Had het liefst al de pannenkoeken opgegeten die ik had gebakken om mee naar school te nemen.

Lees ook – ‘Klassenouder zijn? Dat doe ik nóóit meer’ >

Hieperdepieper

Om zes uur leverde ik een hyper jongetje af in de klas, een halfuur later ging de telefoon. Zijn juf. Of ik kon komen, het ging echt niet meer met Noah. Wat bleek? Hij had echt álles gegeten wat maar op tafel stond en dat kwam er nu allemaal uit. Hij kon niet meer stoppen met spugen.

“Hij zag groen en geel van ellende”

Toen ik hem ophaalde zag hij groen en geel van ellende, maar ik vond het vooral zielig dat hij nu amper iets meekreeg van zijn het kerstdiner waar hij zich zo op verheugd had.”

Dit artikel staat in Kek Mama 12-2022.

 

De feestdagen staan voor de deur. Ben jij nog op zoek naar cadeau inspiratie? Wij hebben een perfecte kerstdeal voor je. 4x Kek Mama magazine voor maar €15,-. Kek Mama is de #1 glossy voor moeders, met kinderen van 0 tot 12 jaar. Kek Mama brengt je elke maand eerlijke verhalen, persoonlijke interviews en herkenbare columns. Sluit snel de deal af, want op=op.