Babyfles kopen: híer moet je op letten

29.03.2021 20:05
babyflesje

Een zuigfles is onmisbaar als je een baby hebt, ook als je (gekolfde) borstvoeding geeft. Maar waar moet je op letten als je er een aanschaft? Wij zetten de belangrijkste punten voor je op een rij.

Én maken een selectie van fijne flessen.

 

1. Materiaal

Babyflesjes zijn verkrijgbaar in RVS kunststof en glas – het is vooral wat je zelf fijn vindt. Kunststof is makkelijk in gebruik, maar glas en RVS zijn duurzamer. Bovendien houden deze flesjes langer warmte vast en kan plastic naar verloop van tijd dof worden door het uitkoken. 

 

2. Grootte

Kijk altijd naar de inhoud van een flesje. De eerste vier maanden drinken baby’s gemiddeld 150 tot 180 milliliter per kg. lichaamsgewicht, verdeeld over de dag. Tussen de vier en acht maanden ligt het op ongeveer 120 tot 150 ml/kg/dag. Vanaf zes maanden start je met vaste voeding en verschilt de melkbehoefte per kind.

 

3. Welke speen?

Waar de ene baby met gemak elke speen accepteert, heeft de ander juist een sterke voorkeur: het is vaak even uitproberen. Wel is het belangrijk dat je kiest voor de juiste maat: small, medium of large, of: 1-2-3. Hoe groter de speen, hoe meer (of grotere) gaatjes erin zitten en dus hoe meer melk er in de mond loopt. Op de verpakking kun je zien welke speen voor welke leeftijd geschikt is. Goed om te weten: je kindje moet ongeveer 20 minuten over het flesje kunnen doen. 

 

Lees ook
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Difrax

Fijn: door de S-vorm en het anti-darmkrampjesventiel van dit flesje heb je een voortdurende stroom van voeding tijdens het zuigen. Hierdoor drinkt je baby rustiger én vermindert het darmkrampjes en spugen.
– Geschikt vanaf de geboorte
– Inclusief flessenborstel
– Inhoud: 170 ml en 250 ml

Bestel ‘m hier

 

Dr. Brown

Met dit handige startpakket kan jij wel even vooruit. De speen van de fles heeft dezelfde vorm als de borst, waardoor de overgang van borst naar fles eenvoudiger gaat. Heeft jouw kind last van krampjes? Door het buisje in de fles blijft de lucht boven de voeding, wat kramp kan verminderen.
– Vanaf de geboorte te gebruiken
– Fles ligt makkelijk in de hand
– Met anti-koliek ventielsysteem

Bestel ‘m hier

 

Hevea (glas)

Deze glazen flesjes van Hevea worden geleverd per twee – inclusief twee rubberen spenen die je baby rustig laten drinken. Ze zijn hittebestendig, eenvoudig te reinigen en nadat je ze hebt schoongemaakt, is de geur en de smaak van de vorige inhoud helemaal weg. 
– Gemaakt van borosilicaat glas
– Inhoud: 240 ml
– Geschikt voor in de magnetron

Bestel ze hier

 

Pura (RVS)

Deze award-winnende RVS-thermosfles is plasticvrij en daarom veilig, milieuvriendelijk en bovenal praktisch. De top is verwisselbaar waardoor de fles op verschillende manieren kan worden gebruikt. Zo kan de fles meegroeien van speenfles naar tuitbeker, rietjesbeker en sportfles.
– Inhoud: 260 ml
– Fles wordt geleverd inclusief siliconen speen
– Niet vaatwasmachinebestendig

Bestel ‘m hier
 

Meer Kek Mama? Volg ons op Instagram >