Eerlijk is eerlijk: een volle kar in de supermarkt trekt al snel je portemonnee leeg. Helemaal niet nodig, vindt budgetexpert Joëlla Opraus van How 2 Spend It. Volg haar onderstaande adviezen over besparen op je boodschappen op en je merkt meteen het verschil.
Lees verder onder de advertentie
1. De hele week
De gouden tip om te besparen op je boodschappen: doe boodschappen voor de hele week. Plan een vast moment in de week in om te bedenken wat je de aankomende dagen wil eten en wat je daarvoor moet kopen. Hierdoor verklein je de kans dat je tijdens een vluchtig supermarktbezoek zomaar iets overbodigs in je kar gooit. Want voor je ’t weet loop je dan met de halve supermarkt in je tas naar huis.
Lees verder onder de advertentie
2. Aanbiedingen en restjes
Spit de boekjes en websites van supermarkten door voor leuke aanbiedingen (koop ze wel alleen als je ze écht nodig hebt). En kijk naar restjes in je koelkast. Heb je bijvoorbeeld nog een lade vol groenten die eigenlijk op moeten? Of aardappels met uitlopers? Gooi alles bij elkaar, haal alleen een stuk vlees of vegetarisch alternatief en klaar ben je.
Dit is iets wat veel mensen nog weleens vergeten: een maaltijd zonder vlees is vaak veel goedkoper. En dat niet alleen, het is ook nog goed voor het milieu én voor je creativiteit. Als je iedere week één vis- en vegadag inplant en zoveel mogelijk groenten eet, kom je al een heel eind.
4. Niet weggooien
Let bij het inkopen ook op de hoeveelheden die je nodig hebt. Eet je op dinsdag een pasta waar een halve courgette in gaat? Plan dan op vrijdag een gerecht waar je de andere helft in kan verwerken. Zo hoef je geen restjes weg te gooien.
5. Lijstje
Misschien wel de allerbelangrijkste: maak een boodschappenlijst en wijk hier niet van af. Echt. Niet. Klinkt burgerlijk, maar zonder een lijst wijk je al snel af van wat je nodig hebt. We snappen dat die chocoladerepen, chipszakken en frisdrank (nu zelfs in de aanbieding) heel aantrekkelijk zijn, maar heb je ’t echt nodig? Nee. Lekker laten liggen dus.
Lees verder onder de advertentie
6. Ga (vaker) alleen boodschappen doen
Vervelend, maar waar: met kinderen boodschappen doen leidt vaak tot meer aankopen. Ook wanneer je samen met je partner of een vriendin naar de supermarkt gaat, is de kans groter dat je meer koopt dan de bedoeling was. Je kent het wel: krijg je ineens trek in een wijntje of kaasje. Als je alleen gaat heb je hier veel minder last van.
Tegenwoordig groeien kinderen op in een digitale wereld waar virtueel geld bijna net zo echt aanvoelt als briefjes in hun spaarpot. Veel ouders denken dat ze goed zicht hebben op wat hun kind online doet, totdat ze plotseling geconfronteerd worden met een onverwachte creditcard rekening. Het overkwam Samira.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Marlijn Weerdenburg (42), actrice, zangeres en presentatrice, deelt in een openhartig interview met het AD-weekendmagazine Mezza het persoonlijke verhaal over haar oudste zoon Teun, bij wie onlangs ADHD in zeer extreme vorm werd vastgesteld.
In het EO-programma Meer dan Verwacht zagen we het rauwe, eerlijke en soms heftige leven van Tatiana: een alleenstaande moeder van een drieling met een flinke rugzak. In de meest recente afleveringen vertelde ze openhartig over haar financiële problemen en de mogelijke stap richting de schuldsanering. Maar inmiddels is er veel veranderd. In een update in een […]
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.