Uit de klassenapp gestapt: ‘Ik stoorde me aan alle discussies en ruzies’

28.01.2023 14:09
niet meer horen alleenstaande moeder Beeld: Shutterstock

Wanneer je een spuughekel hebt aan al die groepsapps met hun oneindige meldingen en mededelingen, is het soms beter om eruit te stappen.

Claudia (44), moeder van Joyce (16), Thomas (8) en Mascha (6):

“Groepsapps? Ik vind het een IK HAAK AF gruwel. Eerst de vraag of en wat we zullen kopen voor juf Babet, die zwanger is. Vervolgens komen er dertig verzoekjes voor een tikkie en evenzoveel meldingen dat er betaald is. Of over en weer advies voor de schoolfoto: wat wordt er aangetrokken door wie? En dat dan vijftig keer. Of honderden foto’s van het uitstapje naar de dierentuin.

“Ik stoor me vooral aan alle discussies en ruzies”

Naast deze digitale theekrans stoor ik me vooral aan alle discussies en ruzies. Het lijkt soms wel een uitzending van politieke partijen of een pro- en anti-vaxxers-demonstratie. Ik ben er dit jaar bij die van de jongste kinderen uitgestapt. Kan prima. Bij mijn oudste dochter bestond er helemaal nog geen klassenapp en met behulp van de ouderwetse papieren schoolgids en de website kom je ook een eind.”

Lees ook – Klaas van der Eerden is klaar met klassenapp (en stapt er op hilarische wijze uit) >

Lekker pûh

Laetitia (36), stiefmoeder van Benjamin (6), moeder van Benthe (1):

“Ik heb een bloedhekel aan klassenapps sinds ik hoorde dat ik daar niet in mocht zitten omdat ik niet Benjamins biologische moeder ben. Wat een onzin! Ik voed, kleed en knuffel het kind dat voelt als mijn eigen en over wie mijn man co-ouderschap heeft. Ik heb daarop heel demonstratief twee keer een verzoek om spullen voor een knutselmiddag mee te geven genegeerd. Dan maar geen wc-rol extra om te beschilderen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.