Klaas van der Eerden is klaar met klassenapp (en stapt er op hilarische wijze uit)

08.09.2022 12:59
enquete schermtijd smartphone Beeld: Getty Images en Unsplash

Van een cadeau voor de juf tot een vriendelijk verzoek om lege wc-rollen te verzamelen: de berichten vliegen je om de oren in een gemiddelde klassenapp. Radio-dj en cabaretier Klaas van der Eerden is het spuugzat.

Het goede nieuws: nu z’n jongste kind op de middelbare school zit, kan hij de klassenapp-fase voor eens en voor altijd achter zich laten.

Klassenapp verlaten

Klaas zit samen met andere ouders in de welbekende klassenapp. “Bij ons heb je dan echt een soort ‘oppermoeder’, zal ik maar zeggen, die het allemaal regelt. Die geeft vaak antwoord op dingen, want die weet meer dan de rest”, vertelt hij op Radio 538. Er komen niet alleen vragen over de leerstof voor topografie voorbij, maar ook pestgedrag wordt uitvoerig besproken. Nu zijn kinderen basisschool-af zijn, mag Klaas de klassenapp officieel verlaten. En daar is hij niet rouwig om. “Ik moet wel zeggen, het laatste halfjaartje dacht ik: nu is het wel mooi geweest. Ik denk dat het een mooi moment is om uit deze appgroep te stappen.”

Lees ook: ‘Op het hoogtepunt van de app-horror zat ik in 68 groepsapps, alleen al voor de kinderen’

Hilarische afscheidszin

En omdat hij de eerste ouder is die de klassenapp verlaat, doet-ie het graag op een leuke manier. Het automatische bericht ‘Klaas heeft de groep verlaten’ kun je volgens hem makkelijk opleuken door er een zinnetje voor te plakken. En meteen komt de een na de andere afscheidszin op tafel. Wat dacht je van: ‘Over een paar minuten gaan jullie mij vast haten… Klaas heeft de groep verlaten’ of ‘Ik ben zo blij dat ik dit schijnheilige groepje achter me kan laten… Klaas heeft de groep verlaten’. Maar de grootste kanshebber komt van een luisteraar: ‘Het is bijzonder hoeveel energie jullie vraten, Klaas heeft de groep verlaten.’

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Radio 538 (@radio538)

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.