Van een cadeau voor de juf tot een vriendelijk verzoek om lege wc-rollen te verzamelen: de berichten vliegen je om de oren in een gemiddelde klassenapp. Radio-dj en cabaretier Klaas van der Eerden is het spuugzat.
Lees verder onder de advertentie
Het goede nieuws: nu z’n jongste kind op de middelbare school zit, kan hij de klassenapp-fase voor eens en voor altijd achter zich laten.
Klassenapp verlaten
Klaas zit samen met andere ouders in de welbekende klassenapp. “Bij ons heb je dan echt een soort ‘oppermoeder’, zal ik maar zeggen, die het allemaal regelt. Die geeft vaak antwoord op dingen, want die weet meer dan de rest”, vertelt hij op Radio 538. Er komen niet alleen vragen over de leerstof voor topografie voorbij, maar ook pestgedrag wordt uitvoerig besproken. Nu zijn kinderen basisschool-af zijn, mag Klaas de klassenapp officieel verlaten. En daar is hij niet rouwig om. “Ik moet wel zeggen, het laatste halfjaartje dacht ik: nu is het wel mooi geweest. Ik denk dat het een mooi moment is om uit deze appgroep te stappen.”
En omdat hij de eerste ouder is die de klassenapp verlaat, doet-ie het graag op een leuke manier. Het automatische bericht ‘Klaas heeft de groep verlaten’ kun je volgens hem makkelijk opleuken door er een zinnetje voor te plakken. En meteen komt de een na de andere afscheidszin op tafel. Wat dacht je van: ‘Over een paar minuten gaan jullie mij vast haten… Klaas heeft de groep verlaten’ of ‘Ik ben zo blij dat ik dit schijnheilige groepje achter me kan laten… Klaas heeft de groep verlaten’. Maar de grootste kanshebber komt van een luisteraar: ‘Het is bijzonder hoeveel energie jullie vraten, Klaas heeft de groep verlaten.’
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.