Zwanger? Met déze simpele tips slaap je net wat beter

09.06.2022 16:29
harde buik zwangerschap

Omdraaien, plassen, andere positie, plafondstaren, wéér plassen: als je zwanger bent, is slapen soms een hele eh, bevalling. En dat terwijl je die slaap nu juist goed kunt gebruiken. Daarom: een paar handige tips om beter te slapen tijdens je zwangerschap.

Is het proberen waard, toch?

1. Schaf een zwangerschapskussen aan

Hartstikke leuk zo’n buik, maar minder praktisch om mee te slapen. Om het jezelf wat comfortabeler te maken, is een zwangerschapskussen een fijne uitkomst. Leg ‘m bijvoorbeeld tussen je benen om je rug te ondersteunen. Wil je geen speciaal zwangerschapskussen aanschaffen? Een voedingskussen of een paar normale kussens helpen ook. Extra tip: probeer tijdens je zwangerschap op je linkerzij te liggen. Op deze manier is de doorstroming van je bloed naar de placenta op z’n best.

2. Drink genoeg, maar niet vlak voor het slapen

Heb je nét de juiste positie gevonden, moet je blaas weer geleegd worden. Zucht. Hoe groter die buik, hoe vaker je moet plassen. Hoewel je niet helemaal kunt voorkomen dat je er ‘s nachts uit moet, kun je wel iets doen om de frequentie wat te verminderen. Genoeg drinken is belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap, maar gooi niet vlak voor het slapengaan een paar glazen water achterover.

Lees ook: Deze zwangere vrouwen hebben echt geen makkelijke dag

3. Eet kleine porties

Nog een boosdoener: maagzuur. Veel vrouwen hebben last van dit vervelende zwangerschapskwaaltje. Wees voorzichtig met bepaalde producten, zoals koffie, sinaasappelsap, koolzuurhoudende dranken en vet eten. En eet liever zes kleinere maaltijden op een dag dan drie grote. Dit voorkomt dat je maag te vol raakt en je lichaam te veel maagzuur produceert.

4. Zet de verwarming een tikje lager

We hoeven je niet te vertellen dat je lichaam keihard aan het werk is. Met als gevolg dat je het vaak bloedheet hebt, zelfs als je stilzit. Zet de thermostaat in de slaapkamer daarom iets lager of zet op warme dagen een ventilator of airco neer. De perfecte temperatuur om te slapen? Ergens tussen de 15 en 19 graden.

Nog meer tips? Ook deze kleine aanpassingen kunnen je nachtrust verbeteren.

Bron: Huffington Post

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.