Als ouder kijk je uit naar de eindmusical van groep 8. Het is een moment van trots en een mijlpaal voor je kind. Maar soms kan zo’n avond je ook compleet overrompelen.
Lees verder onder de advertentie
Angelique: “Ik had me zo verheugd op deze avond. Sarah zat in groep 8 en ze waren al weken druk met de voorbereidingen van de eindmusical. Thuis vertelde ze enthousiast over haar rol: ze speelde een leerling in de klas en zou samen met drie vriendinnen een dansshow geven tijdens de bonte avond. Wat ze precies gingen doen, wilde ze niet verklappen. Het moest een verrassing blijven.
Lees verder onder de advertentie
Eindmusical
En toen was het zover. De zaal zat bomvol ouders, grootouders, broertjes en zusjes. Ook mijn ouders waren meegekomen om Sarah te zien schitteren. De musical was prachtig; ik voelde me trots en een beetje emotioneel bij het besef dat mijn dochter binnenkort de basisschool zou verlaten. Maar niets had me kunnen voorbereiden op wat er daarna gebeurde.
Lees verder onder de advertentie
Moulin Rouge
Aan het einde van de avond kwamen Sarah en haar vriendinnen het podium op voor hun dans. De muziek startte – de eerste klanken van het nummer Lady Marmalade uit Moulin Rouge dreunden door de zaal. En daar kwam ze het podium op gehuppeld: mijn dochter in een minuscuul glitter-bh’tje en een veel te korte hotpants. Haar vriendinnen droegen precies hetzelfde. Hun blote buiken glansden in het felle podiumlicht en hun billen hingen uit het broekje. Ik voelde een golf van shock door me heengaan. Sarah’s opa en oma keken me met grote ogen aan. Om ons heen hoorde ik zacht gefluister, gesmoorde lachjes, maar ook ongemakkelijke kuchjes.
Sarah straalde. Ze had de tijd van haar leven. Na afloop kwam ze dolenthousiast naar me toe. Haar wangen gloeiden en haar ogen fonkelden van opwinding. Ik wilde haar enthousiasme niet breken, maar tegelijkertijd brandden er duizend vragen op mijn lippen. Wat was dit? Wie had dit goedgekeurd? Hoezo dacht de juf dat dit oké was?
Lees verder onder de advertentie
Pas thuis, toen de adrenaline van de avond was gezakt, bracht ik het voorzichtig ter sprake. ‘Lieverd, ik vond jullie optreden heel knap en je zag er prachtig uit, maar… ik vond je outfit wel erg bloot.’ Sarah haalde haar schouders op. ‘Het hoort bij de dans.’
Ook geschrokken
Ik voelde me er niet helemaal gerust op. De volgende dag sprak ik de juf erop aan. Ze was al van plan de ouders te contacten, want zij was net zo geschrokken. Wat bleek? Ze droegen tijdens de generale repetitie gewoon jurkjes. Ze legde uit dat de meiden ook voorafgaand aan de musical die jurkjes nog aan hadden gehad. Blijkbaar hadden ze vlak voor hun optreden razendsnel hun jurkjes uitgetrokken, waar de onthullende outfitjes onder zaten. Daar hebben we het thuis natuurlijk nog eens even héél goed over gehad. Eén ding is zeker: deze eindmusical zal niemand snel vergeten.”
Lees verder onder de advertentie
Ook juf Mirella is zich rot geschrokken toen een vader zijn zoontje uitschold in het bijzijn van iedereen. Je leest haar verhaal hier.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.