Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.
Lees verder onder de advertentie
Minne (34) is gescheiden en moeder van Jacob (6) en Carel (4).
“Sinds de scheiding, een jaar geleden, gaan mijn kinderen om het weekend naar hun vader. Het contact tussen mijn ex en mij verloopt op z’n zachtst gezegd stroef, maar omdat ik alle zorgtaken voor mijn rekening neem, hoeven we gelukkig weinig te overleggen.
Een minimale vorm van communicatie vind ik desondanks belangrijk. Wanneer de kinderen ziek zijn, bijvoorbeeld, of een beslissing moet worden genomen rond school- gezondheids- of andere belangrijke zaken. Mijn ex ziet daarvan de meerwaarde niet, en beantwoordt mijn berichten zelden. Ik regel het prima in mijn eentje, vindt hij, meer betrokkenheid hoeft hij niet. Maar het afkappen van ons contact gaat nu zo ver, dat ik zelfs zijn nieuwe adres niet mag weten.
Lees verder onder de advertentie
Verhuizing
Drie maanden geleden verkocht hij ons huis, waar hij was blijven wonen. Hij kocht er een appartement voor in de plaats, maar waar precies: geen idee. De kinderen haalt hij sinds zijn verhuizing op en hij brengt ze na zijn weekend weer thuis. Waar hij woont is zijn aangelegenheid, zegt hij, dat heeft niets meer met ons te maken.
Onzin, vind ik. Ik heb als moeder toch het recht om te weten waar mijn kinderen verblijven? Maar volgens een juridisch adviseur die ik raadpleegde is dat niet waar: zolang mijn ex ouderlijk gezag heeft en hij de kinderen op het afgesproken tijdstip weer aflevert, hoeft hij geen verantwoording af te leggen over wat hij doet met onze kinderen en waar.
Uiteraard verwacht ik geen bericht als hij een nachtje met de kinderen bij zijn ouders logeert, of iets in de trant. Maar het woonadres van hun vader behoor ik toch te weten? De kinderen staan weliswaar op mijn adres ingeschreven bij de gemeente, maar alleen al op school is het wel zo handig als zijn adres bekend is. En hij moet het invullen op toestemmingsformulieren wanneer ik met ze naar het buitenland reis.
“Ik overweeg ondertussen mijn kinderen niet meer mee te geven in zijn weekends”
Lees verder onder de advertentie
Mijn ex vindt dat zijn 06-nummer contactgegevens genoeg zijn, einde discussie. Ook zijn familie geeft niets prijs en vrienden om zijn adres bij te achterhalen heeft hij niet. Ik overweeg ondertussen mijn kinderen niet meer mee te geven in zijn weekends. Of ik fantaseer over hoe ik hem een keer stiekem achtervolg als hij de kinderen heeft opgehaald. Maar dan ben ík degene die de regels overtreedt. Wat moet ik doen?”
Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.