Jaloerse exen: ‘Ineens sluit hij zijn appjes steevast af met een kus’

29.03.2023 12:18
jaloerse exen Beeld: Getty Images

Ben je al lang en breed uit elkaar, kan je ex het toch niet laten om je op sluwe wijze te treiteren, sarren of proberen te verleiden. Want jaloezie maakt een mens er niet mooier op.

Wanda (37), moeder van Kai (16) en Lasse (8):

“Mijn zoon Kai was stomverbaasd door het onverwachte cadeau dat hij op zijn zestiende verjaardag van mijn ex-vriend kreeg. Kai had zijn voormalige stiefvader al maanden niet gezien, maar plotseling stond Jort met een Canada Goose trui à 335 euro op de stoep. Kai was aangenaam verrast, ik boos.

Zoenoffer

Jort en ik zijn vier jaar samen geweest en hebben een zoon van inmiddels acht, Lasse, die hij alleen op woensdagmiddag en om de week op zondag komt ophalen. Onze band is slecht. We communiceren slechts moeizaam per app. Op alles wat ik vraag heeft hij een negatief antwoord. Of liever gezegd: wat ik vróeg.

“Sinds ik een nieuwe relatie heb, is hij ineens toeschietelijk”

Sinds ik een nieuwe relatie heb, is Jort ineens toeschietelijk. Hij wil samen naar het schoolgesprek van Lasse en sluit zijn appjes nu steevast af met een kus. Ook zegt hij steeds tegen Lasse dat mama altijd zijn grote liefde zal blijven. Met als meest vreemde actie dus het idioot dure cadeau voor Kai. Ik zie het niet als een plotselinge aardige daad. Ik ken hem te goed. Dit zoenoffer is puur en alleen omdat ik een ander heb.”

Lees ook – Uit elkaar door zijn ex: ‘Ze deed er alles aan om ons het leven zuur te maken’ >

Als een krolse kat

Soraya (40), stiefmoeder van Odette (14) en Carmen (11), moeder van Gregory (15 maanden):

“‘Ik ben zelf een vrouw, ik weet precies hoe vrouwen in elkaar zitten’, zeg ik steeds tegen mijn vriend Edgar. Elke keer dat we Marty, zijn ex, plotseling tegen het lijf lopen, draait ze als een krolse kat voor zijn neus. Ze kirt en flirt met hem en twerkt met haar billen. Ik denk dat ze hem terug wil.

Ik vind die toevallige ontmoetingen allang helemaal niet meer toevallig. Marty verschijnt spontaan bij de voetbaltraining van hun dochters, daar waar Edgar vroeger er altijd alleen stond. Ze doet in dezelfde supermarkt boodschappen en zit ineens elke zondag bij ons in de kerk. Edgar haalt zijn schouders op om haar gedrag. Maar ik onderschat nooit de kracht van een vrouw met een missie.”

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.