Jaloerse exen: ‘Ineens sluit hij zijn appjes steevast af met een kus’

02.06.2021 13:22
jaloerse exen Beeld: Getty Images

Ben je al lang en breed uit elkaar, kan je ex het toch niet laten om je op sluwe wijze te treiteren, sarren of proberen te verleiden. Want jaloezie maakt een mens er niet mooier op.

Soraya (40), stiefmoeder van Odette (14) en Carmen (11), moeder van Gregory (15 maanden): “‘Ik ben zelf een vrouw, ik weet precies hoe vrouwen in elkaar zitten’, zeg ik steeds tegen mijn vriend Edgar. Elke keer dat we Marty, zijn ex, plotseling tegen het lijf lopen, draait ze als een krolse kat voor zijn neus. Ze kirt en flirt met hem en twerkt met haar billen. Ik denk dat ze hem terug wil.

Ik vind die toevallige ontmoetingen allang helemaal niet meer toevallig. Marty verschijnt spontaan bij de voetbaltraining van hun dochters, daar waar Edgar vroeger er altijd alleen stond. Ze doet in dezelfde supermarkt boodschappen en zit ineens elke zondag bij ons in de kerk. Edgar haalt zijn schouders op om haar gedrag. Maar ik onderschat nooit de kracht van een vrouw met een missie.”

 

Helemaal beu

Sophie (34), moeder van Douwe (14), Bouke (11) en Famke (9): “Elke week als mijn ex Jan langskomt voor de kinderen, zet ik keihard Ik leef niet meer voor jou van Marco Borsato op. Puur om hem te irriteren. Niet alleen haat hij Borsato, ook laat ik hem door keihard mee te blèren fijntjes weten dat ik hem echt beu ben. Niet aardig, maar het lucht op.”

 

Actief singleleven

Mandy (29), moeder van Joshua (2,5): “Zes dagen nadat Ray zijn tas had ingepakt en ons koophuis had verruild voor dat van de chick op wie hij halsoverkop verliefd was geworden, kwam hij spullen ophalen. Hij knuffelde met onze zoon en dronk een kop thee. Daarna liep hij naar zolder, waar naast de sporttassen die hij nodig had prominent een rood sexy lingeriesetje aan de waslijn hing. Gloednieuw. Ik wist dat hij het had opgemerkt, want toen hij beneden kwam vroeg hij direct of ik soms visite van een man had gehad deze week. Ik glimlachte slechts.

Op mijn vader na had ik geen ander heerschap gezien, maar dat hoefde hij niet te weten. Ik zag dat hij verstijfde. Ray is altijd erg jaloers geweest. Ook al heeft híj een ander, ergens vindt hij het toch moeilijk dat de moeder van zijn zoon een actief singleleven leidt. Sindsdien laat ik elke keer als hij langskomt subtiel iets slingeren wat doet denken aan een heftig seksleven; van een lege condoomverpakking in de badkamer tot een enorme Valentijnskaart (die ik voor mezelf heb gekocht).

Kinderachtig, maar het helpt me te dealen met de enorme shock van de mededeling dat hij me verliet voor zijn minnares. Ray lijkt daardoor extra vaak langs te komen. Of het helpt hem weer tot rede te brengen en te laten terugkeren naar ons weet ik niet, maar ik geniet van zijn extra aandacht.”

 

Zoenoffer

Wanda (37), moeder van Kai (16) en Lasse (8): “Mijn zoon Kai was stomverbaasd door het onverwachte cadeau dat hij op zijn zestiende verjaardag van mijn ex-vriend kreeg. Kai had zijn voormalige stiefvader al maanden niet gezien, maar plotseling stond Jort met een Canada Goose trui à 335 euro op de stoep. Kai was aangenaam verrast, ik boos.

Jort en ik zijn vier jaar samen geweest en hebben een zoon van inmiddels acht, Lasse, die hij alleen op woensdagmiddag en om de week op zondag komt ophalen. Onze band is slecht. We communiceren slechts moeizaam per app. Op alles wat ik vraag heeft hij een negatief antwoord. Of liever gezegd: wat ik vróeg.

Sinds ik een nieuwe relatie heb, is Jort ineens toeschietelijk. Hij wil bij mij thuis komen om samen te zoomen voor het schoolgesprek van Lasse en sluit zijn appjes nu steevast af met een kus. Ook zegt hij steeds tegen Lasse dat mama altijd zijn grote liefde zal blijven. Met als meest vreemde actie dus het idioot dure cadeau voor Kai. Ik zie het niet als een plotselinge aardige daad. Ik ken hem te goed. Dit zoenoffer is puur en alleen omdat ik een ander heb.”

 

Lees ook

De zoete wraak van een bedrogen vrouw: ‘Ik heb zijn auto afgetankt met drie kilo basterdsuiker' >

 

Wie is die leukerd?

Anoek (36), moeder van Fleur (11) en Max (10): “In de twaalf jaar dat we samen zijn geweest wilde Mark nooit met mij uit eten. Te duur. Te saai. Vermoeiend. Chinees halen en thuis opeten vond hij net zo prima. Ook had hij nooit zin om iets met de kinderen te doen en wilde geen vrije dagen opnemen voor gezinsactiviteiten. Ik was altijd de moeder die in haar eentje met twee kleuters naar het zwembad ging of achter de duowagen liep in de Efteling. Mark lag liever te slapen op de bank dan mee te gaan naar de bioscoop.

Maar sinds we vier jaar gescheiden zijn en Mark om het weekend Fleur en Max heeft, heeft hij zich ontpopt tot de meest actieve, leuke, betrokken vader. Hij neemt ze mee naar de pizzeria en de Thai, gaat met ze bowlen, suppen, skeeleren en skiën. Ik sta er elke keer weer versteld van. Soms denk ik: was bij mij maar zo enthousiast geweest, dan waren we nooit uit elkaar gegaan.”

 

Lekker subtiel

Jolanda (36), moeder van Rico (11) en Joram (11): “‘Zuigt ze bij jou ook zo lekker?’ als ik net bezig was de stofzuiger op te bergen. Of iets als: ‘Mocht je knoop loszitten, Jolanda kan goed naaien, maar dat weet jij vast al.’ In het begin van mijn relatie met Ewoud kon mijn ex het niet laten steeds dubbelzinnige opmerkingen te maken als hij ons samen zag.

Rick was duidelijk gekweld en maakte dat kenbaar door elke keer als hij de kinderen kwam halen mij te herinneren aan ons oude seksleven. Pas toen ik hem voorzichtig liet weten dat ik zijn zogenaamde humoristische opmerkingen een stuk minder grappig vond, stopte het. Alhoewel, soms vervalt Rick toch in zijn oude gewoonte: ‘Goh Jolanda, vroeger werd je natter van mij dan van zo’n regenbuitje’, riep hij laatst toen ik van buiten kwam. Dan doe ik het maar net of ik het niet hoor.”

 

Zo buigzaam als een steen

Sharon (42), moeder van Maurice (13) en Danice (11): “Maarten en ik hebben een prettig co-ouderschap. Allebei gaan we week op, week af. We wonen op twintig minuten van elkaar, met de school van de kinderen in het midden. Klinkt ideaal, is het vaak ook. Alleen heeft mijn ex de buigzaamheid van een steen. Hij wil van geen afwijken weten. Vakanties en feestdagen worden exact volgens de afspraken in het ouderschapsplan uit 2011 verdeeld. Ooit hebben we afgesproken dat we geen dagen of weekenden zouden ruilen, om het voor de kinderen zo overzichtelijk mogelijk te houden. Daarom vieren familieleden hun verjaardagen al jaren in mijn oneven weekenden, zodat Maurice en Danice erbij kunnen zijn.

Nu zijn mijn nieuwe schoonouders in oktober vijftig jaar getrouwd en hebben ze mij en hun bonuskleinkinderen in de herfstvakantie uitgenodigd voor een weekje Parijs. Helaas is dat net de vakantie van Maarten en hij wil niet ruilen met een week in een andere vakantie. En dus gaat het feest voor ons niet door. Ik verdenk Maarten van een jaloerse actie. Hij heeft geen nieuwe partner, het steekt hem waarschijnlijk dat de kinderen iets leuks doen met mijn vriends familie. Zijn argumenten kloppen ook niet. Onze kinderen zijn al zo groot, die kunnen best een keer afwijken van het vaste vakantieschema. Maar Maarten is onvermurwbaar.”

 

Dit artikel staat in Kek Mama 06-2021.

 

 

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >