Sara van Gorp

Sara van Gorp is moeder van zoons Ko (8) en Toon (3) en hoofdredacteur van Kek Mama.

Sta ik ’s ochtends om half zeven pastasaus te fabrieken. Ik lijk wel zot, tussen het smeren van de schoolboterhammen door. Intussen heeft Toon een fit omdat ik z’n peperkoek doormidden heb gesneden. Een waar koningsdrama in drie delen. Maar: die pastasaus moet er komen, alles om de avondspits van de drukke dinsdag te overleven. Dan scheur ik van werk naar crèche en opvang. Knoflook snijden bij thuiskomst is dan een no go.
 

Dubbel spitsuur

Sinds de scheiding is het hollen of stilstaan. De dagen dat Ko en Toon er zijn, is het ’s ochtends en ’s avonds dubbel spitsuur. De andere helft van de week is het oorverdovend stil. Als ik de deur uitstap om naar mijn werk te gaan, lijkt het of ik van alles vergeet. Schooltassen, snotneuzen, zomerjassen.
 

Uit eten

Vorige week liet ik in alle vroegte mijn sleutel binnenin de deur zitten. Hele dag chaos. Sleutelmaker kwam voor een duizelingwekkend bedrag de boel openbreken en repareren en ’s avonds was ik op de valreep pas om half zeven bij de crèche. Dan maar alles anders en naar de pizzeria om de hoek.

Nou had ik uit eten met de junioren afgezworen wegens rollen over de grond, gillen tot andere gasten hun hoofd omdraaien en sowieso amper drie happen eten. En toen. Toen zaten ze oergezellig te kletsen en bso- en crèchetekeningen van elkaar te bewonderen. Ze knabbelden olijven, zaten (jawel) op hun stoel en aten alles op. Ook Toon. Een medegast die in haar eentje zat te eten, kwam bij vertrek even zeggen hoe voorbeeldig ze Ko en Toon vond. Haar kinderen waren drie en vijf en ik kon haar melden: I’ve been there en het wordt dus beter.

Spitsuur getackeld. En de pizza was nog voorgesneden ook.

 

In Kek Mama 06-2018 lees je over het spitsuur van andere moeders (én vaders) en hoe ze er af en toe onderuit proberen te komen. Het nummer koop je hier.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

BN'er-moeders op Instagram

Van afkoelen in het zwembad tot popcorn smokkelen: deze bekende moeders waren er op Instagram maar druk mee. Wij hebben de leukste Instagramposts van BN'er-moeders van afgelopen week voor je op een rij gezet.

Samen op tour


Handig, zo'n buik


Dat kan natuurlijk ook

 

Popcorn naar binnensmokkelen bij de filmhallen! #bioscoop #winnietbepooh #zohardgegierdvanhetlachensamen

Een bericht gedeeld door Bridget (@bridgetmaasland) op


Lievelingssnurk


Lief

 

My heart is perfect because you are inside...

Een bericht gedeeld door Nicolette Kluijver (@nicolettekluijver_) op


Even afkoelen

 

Normally I don’t sit in food.

Een bericht gedeeld door Chantal Janzen (@chantaljanzen.official) op


Dierenvriend


Lees ook
Dit plaatsten BN'er-moeders deze week op Instagram >

 

Ouders groeien ook

 

Werken & moederschap, niet altijd een makkelijke combinatie. Ik krijg vaak de vraag of ik me schuldig voel naar Scottie toe. Of jawel, de opmerking: waarom zou je werken, je hebt het financieel toch niet nodig? Ten eerste: waarom worden deze vragen altijd gedropt bij werkende vrouwen en vrijwel niet bij werkende mannen? Ten tweede: werken hoeft toch niet uitsluitend met geld te maken te hebben? Er zijn mensen die gewoon heel blij worden van wat ze doen. Die hebben het óók emotioneel nodig. Ambitie zit al van jongs af aan in mij. Ik móet werken. Ik wíl ondernemen. En ook wil ik altijd op mijn eigen benen kunnen staan. Dat geeft mij rust en de vrijheid mijn leven in te richten hoe ik dat wil. En dat verdwijnt bij mij niet ineens met de komst van een kleintje, al zoek ik dan natuurlijk ook naar een nieuwe balans om het allemaal zo goed mogelijk invulling te geven. Omdat ik óók genoeg tijd met haar wil hebben. Dus nee, me schuldig voelen over hoe ik het aanpak doe ik niet. Geloof ik kan je op tig manieren een goede moeder zijn, of je nu fulltime werkt, fulltime moeder bent of alles ertussenin. We proberen allemaal datgene te doen waarvan we denken dat het het beste is voor onze kindjes. En ik hoop op deze manier een voorbeeld voor mijn dochter te kunnen zijn. Vanmorgen las ik een gedicht van Joyce Maynard wat dat gevoel mooi omschreef: It's not only children who grow. Parents do too. As much as we watch to see what our children do with their lives, they are watching us to see what we do with ours. I can't tell my children to reach for the sun. All I can do is reach for it, myself. ☀️ #dusdat #ennuqualitytime #moederschap #succesvolondernemen #HappyLife365

Een bericht gedeeld door Kelly Weekers (@kelly_weekers) op


Stoer

 

♡ - voor @palavershop fotografie @annamariejanssen

Een bericht gedeeld door Romy Boomsma 🌿 (@romyboomsma) op


Ze kijkt wel blij

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Actrice Liza Sips bevallen van dochter Charlize

Liza Sips is bevallen van een dochter. 'Welkom lief, klein meisje. Intens gelukkig en onbeschrijfelijk trots op onze Charlize Helena Manheim', schrijft de actrice bij de allereerste babyfoto op social media.

Liza en haar vriend Ralph hebben al een zoontje. Jonah werd in april 2016 geboren.

 

 

Lees ook
9x bevallingsfoto's waar je stil van wordt >

 

Zwangerschapstest

In januari maakte Liza bekend dat ze opnieuw zwanger was. Ze deelde een foto op Instagram en maakte ook nog een video van hét moment dat ze een zwangerschapstest deed.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >