Sanne (35) is moeder van drie kinderen en dacht dat ze het ouderschap inmiddels wel onder de knie had. Haar oudste twee waren binnen no-time uit de luiers, dus bij haar jongste dochter ging ze er vanuit dat het ook vanzelf zou gaan. Maar nu is ze vier, moet ze bijna naar school, en is ze nog niet zindelijk.
Lees verder onder de advertentie
“Mijn eerste twee kinderen waren vroege vogels als het ging om zindelijk worden. Met anderhalf en twee jaar oud hadden ze de luiers al achter zich gelaten. Maar mijn jongste? Die weigert categorisch om afscheid te nemen van haar vertrouwde Pampers. En dat terwijl ze binnenkort naar school moet.
Lees verder onder de advertentie
Het zal wel vanzelf gaan… toch?
Toen mijn dochter twee werd en nog geen enkele interesse toonde in het potje, maakte ik me niet direct zorgen. Ze is er gewoon nog niet klaar voor, dacht ik. Maar toen ze drie jaar werd, begon ik me lichtelijk zorgen te maken. Toch besloot ik het nog wat tijd te geven. Niet iedereen ontwikkelt zich tenslotte in hetzelfde tempo. Alleen… nu is ze vier, en die verdomde luier zit nog steeds stevig om haar billen geplakt.
Lees verder onder de advertentie
Alles geprobeerd
Potjes in elke kleur van de regenboog? Check. Stickerkaarten, cadeautjes, juichend dansen bij elk druppeltje plas? Check. Beloftes van ijsjes, speelgoed en een eigen pony? Dubbelcheck. Maar mijn dochter heeft de koppigheid van een ezel en weigert gewoonweg om ook maar íets op dat potje te doen.
Natuurlijk heb ik haar gewoon rond laten lopen zonder luier, maar dan blijft ze gewoon in haar broek plassen en poepen. Het lijkt haar niets te interesseren, hoewel ik betwijfel of dat echt zo is. In ieder geval heeft ze nog geen enkele keer op tijd aangegeven dat ze naar de wc moet.
Niet zindelijk en naar school
En nu komt de echte paniek: de basisschool. Want kinderen moeten zindelijk zijn voordat ze starten. En hoewel de juf ongetwijfeld begripvol is, kan ik moeilijk dagelijks bellen om te vragen of ik even een schone luier kan komen brengen. Of te wel, zolang ze niet zindelijk is, kan ze niet naar school.
Lees verder onder de advertentie
Loslaten of ingrijpen?
Aan goede ongevraagde adviezen is natuurlijk geen gebrek. De ene helft zegt: ‘Maak er geen strijd van, het komt vanzelf.’ De andere helft schreeuwt: ‘Stoppen met de luiers en géén weg terug!’ Maar eerlijk? Ik weet het even niet meer. Misschien wordt het tijd voor een radicale aanpak – geen luier meer, hoe groot de chaos ook wordt. Of… kan ik haar voorlopig thuishouden van school, tot ze zindelijk is. Meer opties lijk ik niet te hebben.”
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Maxime Meiland en haar man Leroy hebben twee dochters: Claire en Vivé. Terwijl Claire al een tijd op de basisschool zit, maakt Vivé zich juist op voor haar eigen start na de zomer. Voor Maxime is dat een emotioneel moment.
Gen Z doet z’n eigen ding. Ze zetten huisfeestjes op z’n zachtst, skippen alcohol, houden van crocs én… verzinnen babynamen die nergens op lijken, behalve op sfeer.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.