‘Basisschool moet niet-zindelijke kinderen kunnen weigeren’

23.01.2020 23:03
basisschool-kind-niet-zindelijk

Is een kind niet zindelijk als het naar groep 1 gaat? Dan mag de basisschool ‘m best weigeren. Dat vindt ruim 31 procent van de ouders, blijkt uit onderzoek van Kantar (voorheen TNS Nipo).

Gemiddeld zitten er in elke kleuterklas twee kinderen die niet zindelijk zijn. Voor juffen en meesters kost dit extra veel tijd: het lesprogramma wordt ’te vaak’ verstoord door ongelukjes en ze zijn gemiddeld 25 minuten per week kwijt aan het verschonen van leerlingen. Ruim driekwart geeft aan dat het hen belemmert tijdens hun werk. “Verschonen hoort niet bij mijn takenpakket”, wordt gezegd.

 

Lees ook
Zóveel luiers gebruikt een kind gemiddeld voor het zindelijk is >

 

Begrip

Hoewel de meerderheid van de ouders (86 procent) weet hoe zij hun kind zindelijk moeten maken, geeft 32 procent van de ouders aan dat hun kind zindelijk mag worden op zijn of haar eigen tempo. Wel snapt het overgrote deel (87 procent) van de ouders dat leraren geen tijd hebben om kinderen te verschonen en ruim eenderde heeft er zelfs begrip voor als zij door de school gevraagd worden hun kind thuis te houden vanwege teveel ‘ongelukjes’.

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >