Liever een dochter of een zoon? Veel vrouwen maakt het niet uit, maar moeder en blogger Miun Gleeson heeft een sterke voorkeur.
Lees verder onder de advertentie
Jongensachtige trekjes
De dochters van Miun spelen graag met poppen, maar hebben ook wat jongensachtige trekjes. ‘Mijn jongste maakt gerust de meubels kapot met haar opvliegende karakter. En de oudste komt dolenthousiast met een stel wormen aanzetten, ter grootte van mijn onderarm’, vertelt ze. ‘Toch ben ik blij dat het meiden zijn. Dat komt niet omdat ik niet van jongens hou, maar ik heb gewoon een sterke voorkeur voor het opvoeden van meisjes.’
Miun vindt het mooi om te zien hoe haar dochters nu al een heel hechte band hebben. ‘De één heeft een oudere zus die haar kan waarschuwen en beschermen. De ander heeft een jongere zus die er voor zorgt dat ze een beetje fatsoenlijk blijft. En ja, als zussen maken ze ruzie, maar ze zullen elkaar ook fel verdedigen, van elkaar genieten en altijd helpen waar mogelijk.’
Lees verder onder de advertentie
Mooie tijd
Volgens Miun is het extra mooi om haar dochters in de huidige tijd op te voeden. ‘Vrouwen doen het steeds beter in de politiek en op educatief en cultureel gebied. Bovendien vindt verandering op heel veel vlakken steeds meer voor en door vrouwen plaats. Het vooruitzicht om mijn dochters in deze tijd op te voeden tot zelfverzekerde, bekwame vrouwen, vind ik prachtig.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.