Jarenlang heeft moeder Heidi Hamm de rommel en speelgoed van haar kinderen achter hun kont opgeruimd. Tot ze het op een dag zat was.
Lees verder onder de advertentie
Ze deed de deur van de speelkamer dicht en besloot niet om te kijken.
Precies wat ze nodig had
‘Ik was zo moe van alle rotzooi, dat mijn man vroeg waarom ik niet gewoon de deur dichtdeed’, schrijft ze op Facebook. ‘Ik keek naar hem alsof ik water zag branden. Ik had verwacht dat hij me zou helpen met opruimen, maar in plaats daarvan kwam hij hiermee aanzetten.’ Toch was het precies wat Heidi nodig had: ze stond op en deed de deur dicht. En daar is ze tot op de dag van vandaag blij mee.
Heidi: ‘Voor jezelf zorgen is lastig als je moeder bent, maar soms is het gewoon nodig: een reep chocolade verstoppen zodat je ‘m helemaal voor jezelf hebt, Netflix voor je kinderen opzetten zodat jij rustig (warme) koffie kunt drinken, de kinderen eerder naar bed brengen zodat jij en je partner op de bank kunnen knuffelen. En ja, de deur dichtdoen hoort daar ook bij.’
Lees verder onder de advertentie
‘Het is prima’
Sinds kort wordt de slaapkamer eens per week schoongemaakt. Niet door Heidi zelf, maar dor de kinderen. ‘En de rest van de tijd? Dan kijk ik gewoon naar de rommel. En dat is prima.’
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.