‘Ook mensen met een rommelig huis zijn fantastische ouders’

02.01.2018 10:48
rommelig-huis-ouders

Ondergoed op de grond, onopgemaakte bedden en een vloer vol met speelgoed: het huis van vader Clint Edwards is allesbehalve netjes. Maar eerlijk? Dat interesseert hem niet. 

‘Want ook ouders met een rommelig huis zijn goed voor hun kinderen’, schrijft hij op Scary Mommy.

 

‘Ik voelde me schuldig’

Toen Clint tien jaar geleden voor het eerst vader werd, schaamde hij zich voor de rommel in huis. ‘Als mensen op bezoek kwamen, verzon ik van alles om maar niet veroordeeld te hoeven worden. Ik voelde me schuldig en nam het zelfs mijn vrouw kwalijk – iets waar ik niet trots op ben en waar ik later ook mijn excuses voor heb aangeboden.’ Het duurde jaren voordat Clint zich realiseerde dat kinderen opvoeden nu eenmaal zorgt voor rotzooi.

 

Lees ook
Waarom moeders zich niet hoeven te schamen voor een rommelig huis >

 

‘We lachen de hele dag’

‘En het ouderschap gaat er niet om of je wel of geen opgeruimd huis hebt’, schrijft hij verder. ‘Mijn vrouw en ik hebben het heel goed gedaan. Onze kinderen zijn eerlijk, praten open over hun toekomst, vriendschappen en dromen. Ze gaan niet naar bed voordat ze duizenden knuffels hebben gekregen en we lachen de hele dag door. Onze kinderen hebben plezier, zijn gelukkig. Daar gaat het om. Ik zeg niet dat je het verkeerd doet als je huis brandschoon is, maar er moet wel in geleefd worden.’

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >