‘Ik doe te veel dingen tegen mijn zin; zonde van de tijd’

06.01.2023 07:03
goed-als-baby-niet-doorslaapt

Als er maar één ding een zonde is, dan is het wel dingen tegen je zin doen. Tijd dus om het dit jaar helemaal anders te doen.

Marjolein (41), moeder van Olivier (7), Yvette (6) en Lucas (4).

“De bucketlist heb ik ingeruild voor de fuck-it-list. We moeten al zoveel met zijn allen: aardig zijn, sociaal wenselijk gedrag vertonen, je huis aan kant hebben, je kinderen in het gareel houden, aan je carrière werken, sporten, appjes beantwoorden… Ik heb gemerkt dat ik veel dingen tegen mijn zin doe, dingen waarbij ik me ongemakkelijk voel. Terwijl ik liever energie steek in wat me blij maakt.

Lees ook – ‘Ik hou van mijn kinderen, maar ik heb graag tijd voor mezelf’ >

Overslaan

Vandaar de fuck-it-list met daarop: Oersaaie verjaardagen waar ik doodongelukkig zit te wezen skip ik voortaan. Zonde van mijn tijd. Gelukkig begrijpen de mensen om me heen ook wel dat we in de tropenjaren zitten. Doordeweeks drinken. Ik houd van mijn ene glas wijn per dag. Minder tijd aan het huishouden besteden. Het hoeft echt niet elke dag spic en span te zijn. Het abonnement op de krant opzeggen. Ik heb er geen tijd voor.

“Ik zal nooit maat 36 passen, dus ga ik niet meer heel streng lijnen”

Ik zal nooit maat 36 passen, dus ga ik niet meer heel streng lijnen. Ik ga minder letten op bezoekersaantallen op mijn blog en likes op social media. Likes, reacties, volgen en ontvolgen, aan dat spelletje doe ik niet meer mee. Waarom wilde ik ook alweer vijf kilometer kunnen rennen? Ik vind drie eigenlijk goed genoeg.

Tot slot: iedereen tevreden houden. Ik houd liever mijn dierbaren tevreden. En nu maar zien hoezeer ik het kan volhouden met deze ‘voornemens’!”

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.