‘Bij thuiskomst vertelde ik mijn man dat ik van een ander hield’

21.09.2020 09:12
vakantie thuiskomst verliefd op een ander Beeld: Unsplash

Marie-Louise (38), twee zoons van 7 en 10, wist het vorige zomer ineens zeker: ze wilde oud worden met een andere man.

“Maandenlang ontkende ik mijn verliefdheid op Jaco, de man uit mijn paddle boardgroepje. Onze kinderen zaten bij elkaar op school, ik zou wel gek zijn iets met hem te beginnen. En ik was toch gelukkig getrouwd? Goed, het vuur was wel een beetje uit ons huwelijk, maar alles ging gewoon z’n gangetje.

En toch kreeg ik Jaco niet uit mijn hoofd. Ik zag ertegen op met mijn gezin op vakantie te gaan. Ik wilde bij Jaco zijn. Na het paddle boarden bleven we steeds vaker hangen bij de roeiclub. Zo had ik me nog nooit bij iemand gevoeld.
 

Vreselijk verliefd op een ander

Jaco was al gescheiden en wilde verder met mij, maar ik had tijd nodig. Ik was niet echt ongelukkig, ik was alleen vreselijk verliefd op een ander. Dacht ik. Ik ging drie weken met man en kinderen naar een Franse camping. Tijdens die vakantie wist ik het zeker: zo wil ik niet verder. Ik wilde niet naast mijn man slapen, ik wilde niet de gelukkige moeder uithangen, ik stond elke avond te janken bij de afwasplek. Dit was geen gewone verliefdheid: ik hield van Jaco.

Bij thuiskomst vertelde ik alles aan mijn man. ‘Ik voelde al een tijd dat ik je kwijt was’, zei hij aangeslagen. ‘Als dit echt is wat je wilt, dan kan ik je niet tegenhouden.’
 

Lees ook
Liefdevol gescheiden met dank aan mijn ex >

 

‘Ik heb geen seconde getwijfeld’

Het afgelopen jaar was zwaar. Toch heb ik geen seconde getwijfeld. Deze zomer gaan Jaco en ik met mijn zoons en de zijne op vakantie. De jongens vinden het een feest, die kennen elkaar al jaren. Mijn oudste vindt het wel een beetje zielig voor papa maar die gaat op vakantie met zijn nieuwe vriendin. Iedereen vaart wel bij de nieuwe situatie.”
 

Dit artikel heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.