vakantie thuiskomst verliefd op een ander
Beeld: Unsplash

Dobberend op zee kun je zomaar een beslissing nemen die je hele leven overhoop gooit.

Marie-Louise (38), twee zoons van 7 en 10, wist het vorige zomer ineens zeker: ze wilde oud worden met een andere man.

“Maandenlang ontkende ik mijn verliefdheid op Jaco, de man uit mijn paddle boardgroepje. Onze kinderen zaten bij elkaar op school, ik zou wel gek zijn iets met hem te beginnen. En ik was toch gelukkig getrouwd? Goed, het vuur was wel een beetje uit ons huwelijk, maar alles ging gewoon z’n gangetje.

En toch kreeg ik Jaco niet uit mijn hoofd. Ik zag ertegen op met mijn gezin op vakantie te gaan. Ik wilde bij Jaco zijn. Na het paddle boarden bleven we steeds vaker hangen bij de roeiclub. Zo had ik me nog nooit bij iemand gevoeld.
 

Vreselijk verliefd op een ander

Jaco was al gescheiden en wilde verder met mij, maar ik had tijd nodig. Ik was niet echt ongelukkig, ik was alleen vreselijk verliefd op een ander. Dacht ik. Ik ging drie weken met man en kinderen naar een Franse camping. Tijdens die vakantie wist ik het zeker: zo wil ik niet verder. Ik wilde niet naast mijn man slapen, ik wilde niet de gelukkige moeder uithangen, ik stond elke avond te janken bij de afwasplek. Dit was geen gewone verliefdheid: ik hield van Jaco.

Bij thuiskomst vertelde ik alles aan mijn man. ‘Ik voelde al een tijd dat ik je kwijt was’, zei hij aangeslagen. ‘Als dit echt is wat je wilt, dan kan ik je niet tegenhouden.’
 

Lees ook
Liefdevol gescheiden met dank aan mijn ex >


 

'Ik heb geen seconde getwijfeld'

Het afgelopen jaar was zwaar. Toch heb ik geen seconde getwijfeld. Deze zomer gaan Jaco en ik met mijn zoons en de zijne op vakantie. De jongens vinden het een feest, die kennen elkaar al jaren. Mijn oudste vindt het wel een beetje zielig voor papa maar die gaat op vakantie met zijn nieuwe vriendin. Iedereen vaart wel bij de nieuwe situatie.”
 

Dit verhaal is er één van een interviewserie in het Kek Mama Zomerboek 2018.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

alles ging mis vakantie
Beeld: Pixabay

Vermoeidheid en stress zorgden voor een hoop gedoe in de relatie van Irma. En toen liep haar vakantie ook nog eens compleet in de soep.

IRMA (38): “In anderhalf jaar kregen we een dochter en onze tweelingzoons. Het waren tropenjaren. Teun en ik reageerden alle vermoeidheid en stress op elkaar af. Het cliché: degene die het dichtst bij je staat, krijgt de meeste klappen.
 

Schrikbeeld

Ik veranderde in het schrikbeeld dat ik nooit had willen worden. Een verongelijkte, zeurende vrouw die dacht dat ze de kar alleen moest trekken. Teun zei dat we best een schoonmaakster of oppas konden nemen, maar dat kapte ik meteen af. Waarop Teun uit recalcitrantie nog minder in huis uitvoerde. Waarschijnlijk durfde hij dat ook niet meer, ik had toch op alles commentaar. Seks hadden we nooit, laat staan de slappe lach of een goed gesprek. Ik was op. Soms betrapte ik me weleens op de gedachte dat het misschien makkelijker was het dan ook maar echt alleen te doen. Dan weet je tenminste waar je aan toe bent, zo’n idee.
 

Lees ook
Je relatie goed houden na de tropenjaren: 'We groeiden volkomen uit elkaar' >

 

'Op vakantie ging alles mis'

Vorig jaar gingen we met de auto naar Italië. Teun had zowaar alles geregeld voor de vakantie, maar alles wat mis kon gaan, ging mis. We kwamen met pech langs de weg te staan, ons huisje lag naast een druk treinspoor, de airco deed het niet, onze peuter smakte van een trappetje in een restaurant en ik werd doodziek van twijfelachtige gamba’s. Alle redenen om elkaar de hersens in te slaan, zou je denken. Maar juist toen zag ik weer waarom ik als jonge student op Teun was gevallen. Teun die altijd rustig blijft. Die meteen de koe bij de horens vat en hulp regelt of zelf het probleem oplost. Teun die nooit in paniek raakt, en mijn haren vasthoudt als ik moet overgeven. Míjn Teun.

 

Keerpunt

Die vakantie is gek genoeg een keerpunt geweest. Ik zag Teun ineens weer als de lieve en trouwe man, niet meer als blok aan mijn been. We hebben de crisis overleefd. Alleen kies ík voortaan ons vakantieadres uit.”

 

 

Dit artikel staat in een Kek Mama Zomerboek en is al een keer eerder gepubliceerd.


 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

fotoserie-mannenacties-eeuwig-single

Moeten dealen met een omhoogstaande toiletbril is nog tot daaraan toe, maar uit onderstaande fotoserie blijkt dat leven met een man soms vraagt om íets meer... geduld.

Want hoe lastig is het om een verpakking op de juiste manier open te maken?

 

Een nieuwe toiletrol op te hangen...

 

De was IN de wasmand te gooien...

 

Lees ook
Fotoserie: 8x mannen die het vaderschap iets eh, 'anders' hadden voorgesteld >

 

Of een koekjestrommel te vullen?

 

En dit gebeurt er dus als je een man vraagt om de vaatwasser in...

 

En uit te ruimen.

 

Of als je vraagt om een blikje tonijn van de supermarkt...

 

Wat moet je hier nu mee?

 

Dus...

Bron: BuzzFeed

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >