Paniek door bericht in groepsapp: ‘We reden met gierende banden naar zijn huis’

22.01.2023 06:56
oppas belt wanhopig verlatingsangst Beeld: Unplash

Heb je het als oplettende ouder nog zó goed bedoeld, wordt je na je blunder alsnog met scheve ogen aangekeken door je eigen kroost.

Fernando (40), vader van Rosa (15) en Glenn (11):

“Schijnbaar was het de tekst van een of andere TikTok of rap-song. Iets over het eind der tijden en ‘mijn laatste dag op aarde’. Bedoeld als grapje, maar het werd een rel. Door mij.

Lees ook – De juf: ”Django (11) heeft iets engs gedaan’, zegt de overblijfjuf in tranen’ >

Groot alarm

Als de kids op bed liggen check ik altijd hun berichten; op die manier kan ik pestgedrag en predators herkennen en in de gaten houden met wie ze omgaan. Een klasgenoot van Glenn postte in de ‘coole jongens’-appgroep dat hij er een eind aan ging maken. Tenminste, dat maakte ik eruit op. Ik schrok me kapot. Glenn had het nog niet gelezen, schijnbaar had deze knul het ver na bedtijd geplaatst.

“We reden met gierende banden naar het huis van de jongen”

In paniek belde ik de jongen op – die niet opnam. Het nummer van zijn ouders had ik niet, wel van die van de andere ‘coole kinderen’. Lang verhaal kort: het werd een enorm heftige toestand, waarbij we met gierende banden naar het huis van de jongen reden – die heerlijk lag te slapen. Niets aan de hand. Papa liep enorm achter qua muziekkennis. Zo niet cool.”

 

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.