‘Moet ik bezuinigen op voeding voor mijn kind?’

27.09.2022 10:57
truc meer groente eten

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke dinsdag vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Jamie (29) woont samen met Nico (32). Samen hebben ze een zoon, Jason (3).

“Zoals veel Nederlanders kregen Nico en ik onlangs de gevreesde mail van de energiemaatschappij: onze variabele stroomtarieven stijgen – ook met beloofde hulp van de regering – door het dak. Met een torenhoge huur voor onze woning hadden we het al niet ruim, maar nu wordt het echt knokken om rond te komen. Kleding en speelgoed kocht ik al vaak tweedehands, uit eten gaan we nooit. Maar op één ding bezuinigde ik tot nu toe niet: biologische voeding voor onze zoon. Materie kunnen we missen, onze gezondheid niet.

Lees ook – Geld besparen? Dat doe je met deze 7 superhandige apps >

Biologisch eten

Bij de budgetsuper en op de markt waren biologische varianten tot voor kort nog prima te betalen, maar ook daar lopen de prijzen nu flink op. Natuurlijk weet ik dat Jason heus niets tekort komt wanneer zijn brood, yoghurt en appels geen bio-kenmerk meer hebben, maar het druist tegen mijn gevoel in om te korten op de gezondheid van mijn kind.

Als alternatief zijn Nico en ik een provisorische moestuin gestart in onze piepkleine achtertuin, en we kweken nieuwe groenten uit de kontjes van oude andijvie, bosui en prei. Staat decoratief in de vensterbank en voor Jason is het leuk en leerzaam, maar zeker met de winter op komst zet dat nauwelijks zoden aan de dijk.

Moet ik mee met de recessie en toch maar overstappen op in mijn ogen minder gezonde voedingsvarianten voor mijn kind, of kan ik op een andere manier bezuinigen?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke dinsdag komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.