Wc-papier en luiers mogelijk snel nóg duurder

16.06.2022 15:42
luiers_in_de_aanbieding

De komende tijd kan de prijs van wc-papier, tissues en luiers flink gaan stijgen. De papierprijzen rijzen de pan uit en dat heeft ook effect op jouw wekelijkse boodschappen.

Waarschijnlijk schrik je je nu al rot bij de kassa, maar het kan nog gekker worden. Producten als wc-papier, luiers worden gemaakt van houtpulp. De houtpulp-prijzen stijgen, mede door de oorlog in Oekraïne, verschrikkelijk hard en dat bekent nog hogere prijzen.

Een van de grootste producenten van die houtpulp, Suzano uit Brazilië, heeft al gewaarschuwd voor schaarste. Voorheen importeerde Europa veel Russisch hout om zelf houtpulp te kunnen maken, maar dat is grotendeels stopgezet sinds de start van de oorlog met Oekraïne.

Ook Rusland zelf heeft proberen met de productie. Zij krijgen niet voldoende grondstoffen bij elkaar om papier te maken. Zo ontstaat er dus wereldwijde schaarste en stijgen de prijzen.

Het probleem deed zich vorig jaar ook al voor, toen er ook een wereldwijd tekort aan houtpulp was. Omdat het om essentiële producten gaat zal de vraag niet minder worden, lege schappen misschien wel…

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.