Geld besparen? Dat doe je met deze 7 superhandige apps

18.08.2022 22:00
apps geld besparen Beeld: Shutterstock

De prijzen voor boodschappen, benzine en energie rijzen werkelijk de pan uit. En omdat een gezin onderhouden al duur genoeg is, komen deze apps ongetwijfeld van pas.

1. Bencompare

Deze app telt al je vaste lasten bij elkaar op, zodat je in één keer ziet hoeveel je per maand kwijt bent. Aan je account kun je meerdere personen toevoegen, dus je kunt een overzicht maken voor het hele gezin. Alle data worden beveiligd in de cloud opgeslagen.

2. Supermarktscanner.nl

Welke supermarkt is het goedkoopst? Dat ontdek je met één click op supermarktscanner.nl, waarin je prijzen kunt vergelijken van verschillende supermarkten. Je ziet daarna precies hoeveel geld je exact bespaard hebt. Niet alleen fijn voor je portemonnee dus, maar je krijgt er ook nog eens een goed gevoel van.

3. Jip

Deze app is ideaal als je onderweg bent en je tank bijna leeg is. Hij geeft aan wat de prijzen zijn van de benzinestations in die buurt: zo zie je in één oogopslag waar je naar toe moet rijden om geld te besparen.

 

4. Oma weet raad

Of het nu een vette vlek op je bank of op je mooie houten vloer is: omaweetraad.nl heeft voor werkelijk alles een oersimpele en vaak goedkope oplossing – en je hoeft geen nieuwe meubels te kopen.

 

Lees ook:
Zo leer je jouw kind sparen – helemaal met deze fantastische spaarpotten >

 

5. Reclamefolder

Vroeger kreeg je stapels folders in de bus, nu zie je gewoon in de app wat de aanbiedingen van de week zijn. Scheelt dus niet alleen in je portemonnee, maar ook in je papierton.

 

Lees ook
Wat is het modaal inkomen in 2022? >

 

6. Oxxio

Wil je besparen op je (torenhoge) energiekosten, dan is het handig om bij te houden wat je iedere maand verbruikt. Met deze app van Oxxio lees je automatisch je meterstanden uit. Let op: de app is alleen beschikbaar voor alle klanten van Oxxio.

 

7. Kayak

Wie een beetje zuinig is, kan z’n spaargeld mooi gebruiken voor een fijne gezinsvakantie. Maar ook op vakantie kun je besparen en wel met deze handige app van Kayak. Je vergelijkt er tarieven mee op verschillende sites, van vluchten tot hotels en huurauto’s. Met dat idee zit je toch net wat lekkerder in je strandstoel.

 

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.