Voetbal, hockey, paardrijden of toch ballet: er zijn tientallen sporten om uit te kiezen. Laat je die keuze helemaal aan je kind over óf stimuleer je ‘m om voor een teamsport te kiezen? We vroegen het jullie met een stelling op Facebook.
Lees verder onder de advertentie
Een kleine greep uit de reacties.
Kind op een teamsport: ja of nee?
Rianne: “Ja, onze dochter hebben we bewust op een teamsport laten gaan. Zodat ze kan leren omgaan met voor haar onbekende kinderen/volwassenen en ze leert samen te werken. Daarnaast vind ze hockey ook gewoon heel erg leuk.”
Sonja: “Het is belangrijk dat je kind iets doet waar hij/zij gelukkig of blij van wordt/energie van krijgt.”
Mayke: “Ik vind het belangrijk dat mijn kind gelukkig is. Of dat nu zonder sport, met individuele sport of teamsport is. Kies dat wat bij je kind past.”
Sharon: “Nee, sommige kinderen zijn geen teamplayers, die zijn liever op zichzelf. Dwing deze kinderen dan ook niet om ‘gezellig’ en ‘leuk’ samen te spelen/sporten want dit werkt absoluut averechts.”
Des’rée: “Ze mogen kiezen wat ze leuk vinden. (Behalve zwemles dat is een verplicht rondje) sporten moet leuk zijn en geen kwelling.”
Mylène: “Sporten: ja. Teamsport, waarom? Zodat ze leren samenwerken? Ze zitten 5 dagen per week in een klas met 30 kinderen. Ze leren vast wel samenwerken.”
Jolanda: “Teamsport is zó belangrijk in deze individualistische wereld. Samen spelen, samen ergens voor werken, elkaar accepteren en elkaar steunen. Maakt in principe niet uit welke teamsport, maar persoonlijk vind ik dat korfbal daar nog een belangrijk element aan toevoegt, man en vrouw zijn gelijke.”
Anita: “Hier geen sport maar scouting. Het gaat erom dat ze leren omgaan met anderen en dat ze samen dingen doen.”
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.