Dit zijn de goedkoopste sporten voor je kind

15.01.2020 12:11
goedkoopste sporten kind Beeld: Shutterstock

Voetballen, tennissen, hockeyen: het liefst wil je kind het allemaal, maar dat wordt een dure grap. Daarom zochten wij voor je uit: wat zijn de goedkoopste sporten?

Tennis en voetbal

Wil je kind graag de nieuwe Frenkie de Jong worden of in de voetsporen treden van Rafael Nadal? Kleine kans dat het lukt, maar moedig ‘m vooral aan om het te proberen. Want volgens onderzoek van het Mulier Instituut uit 2017/2018 zijn voetbal en tennis namelijk de goedkoopste sporten.

Voor een jaar voetballen betaal je voor een kind gemiddeld 116 euro. Niet voor niets is het dan ook de meest populaire sport in Nederland.
Wil je kind z’n best gaan doen op de tennisbaan, dan ben je gemiddeld 80 euro aan contributie kwijt.

Lees ook:
‘Voetbal, tennis en balletles? 1 sport is het maximum
‘ >

Rugby, dat in Nederland niet heel bekend is, is een andere sport die niet zo duur is: gemiddeld betaal je aan lidmaatschap voor je kind dan 115 euro.
Voor een jaar korfballen ben je 126 euro kwijt.

De duurste sporten zijn volgens het onderzoek basketbal (177 euro) en hockey (255 euro). 

 

Jeugdfonds Sport & Cultuur

Volgens eerder onderzoek van het Mulier Instituut blijkt dat gezinnen gemiddeld 316 euro per jaar uitgeven aan sportlidmaatschappen voor de kinderen.

Sommige ouders hebben het niet zo breed en kunnen hun kind niet op een sportclub doen. Voor die gezinnen is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zij betalen de contributie voor kinderen die niet op voetbal, zwemmen, judo of een andere sport kunnen.

Ouders kunnen hiervoor zelf geen aanvraag doen voor een bijdrage, dat gaat via bijvoorbeeld een leerkracht of hulpverlener. Hier lees je daar meer over.

Bron: Mulier Instituut & De Telegraaf

 

Nog meer Kek Mama? Volg ons op Instagram.