Huidporiën, zeepbellen, sponzen en de binnenkant van een paprika: iemand met trypophobia moet er niet aan denken.
Lees verder onder de advertentie
Anika (31), moeder van een dochter van 1:
“Als ik denk aan het wegschrapen van pitjes uit een tomaat, lopen de rillingen over mijn rug. Ook van aardbeien, een Brosreep en huidporiën krijg ik het benauwd. Officieel heet mijn fobie trypophobia; de afkeer van vieze en asymmetrische gaatjes. En ook voor clusters van gaten, zoals die van zeepbellen, sponzen of een honingraat waar bijen uitkomen.
Op de basisschool moest ik kerststukjes maken van gedroogde lotusbloemen. Dat wilde ik absoluut niet, omdat ik er ongemakkelijk en misselijk van werd. Toen wist ik natuurlijk niet dat daar een naam voor bestond. Mensen begrepen me ook nooit, plaagden me ermee. Pas toen ik ging googelen op ‘angst voor gaatjes’ ontdekte ik dat het een echte fobie is.
“Achteraf ga ik uit het zicht staan en gil even flink”
Lees verder onder de advertentie
Zelf heb ik ook veel moeite met de binnenkant van een paprika of meloen. Omdat ik mijn dochter Maud hier niet mee wil opzadelen, blijf ik mezelf confronteren met zaken die voor mij lastig zijn. Achteraf ga ik uit het zicht staan en gil even flink.”
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.