Haal je white noise machine uit je handtas: de verborgen iPhone functie

04.01.2024 11:49

Als moeder weet je als geen ander dat een goede nachtrust goud waard is, en de jacht op handige hacks nooit stopt. Wat als we je vertellen dat je het perfecte hulpmiddel waarschijnlijk al in je handtas hebt? Jawel, je iPhone!

White noise is een gamechanger wanneer je jouw baby naadloos van de ene slaapcyclus naar de andere wil laten glijden. Het is een monotoon geluid dat veel baby’s kalmeert, omdat het lijkt op het geruststellende geluid uit de baarmoeder. Voor moeders is het misschien minder zen, aangezien het klinkt als een constant zoemende ventilator, een ronkende stofzuiger of een radio die vastzit op een hinderlijke frequentie. Niet erg relaxed dus, maar voor baby’s is het als een magische formule die zorgt voor die broodnodige rust voor het kroost – en uiteindelijk dus ook voor jou.

Verschillende white noise machines

White noise inzetten kan op verschillende manieren, van apps tot YouTube-video’s, knuffels en zelfs slaapwekkers die het kalmerende geluid afspelen. En iPhones met iOS 15 (vanaf de 6S) hebben dus een ingebouwde white noise-functie, verstopt onder “Achtergrondgeluiden.” Hoe kom je daar? Easy peasy: Instellingen > Toegankelijkheid > Audio/Visueel > Achtergrondgeluiden. Kies bijvoorbeeld voor een deken van regen die zachtjes op het raam tikt.

Lees ook – ‘Hoe jij onbedoeld het slaapritme van je kinderen verstoort’

Handig voor onderweg

Je kunt helaas geen timer zetten voor het geluid, maar je kunt wel instellen dat het stopt als je telefoon vergrendeld is. Een paar klikken en voilà, een moment van ontspanning en rust. Handig voor onderweg, als je die eeuwige (en schreeuwerige) YouTube-reclames wil ontwijken of als je je weer eens suf zoekt naar die white noise-machine die je bij toeval tegenkomt tussen een stapel was. Nu heb je het magische slaaphulpmiddel al-tijd bij de hand!

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.