In samenwerking met Kek Mama

Groener leven als goed voornemen? Met deze tip wordt het een makkie

16.01.2024 19:30

Hoe gaat het met jouw goede voornemens? Houd je ze vol of ben je team Sjaak-afhaak? Hoe dan ook, het is altijd een goed moment om bewuster te leven en duurzamere keuzes te maken.

Een opvallende duurzame trend is de verschuiving naar producten die je kunt navullen. Waarom je eigenlijk zou moeten investeren in deze groene gewoonte? Nou, hierom! 

Verklein je ecologische voetprint

Duurzaamheid begint bij kleine veranderingen in ons dagelijks leven, en het gebruik van navulbare producten is daar een uitstekend voorbeeld van. Hiermee verminder je afval en dit is een directe knipoog naar Moeder Natuur. Minder rommel, minder gedoe. En als je dan bedenkt dat navulbare producten een flinke knauw geven aan de hoeveelheid verpakkingen die anders in de vuilnisbak zouden verdwijnen, is dat als een groene glimlach op onze planeet. Simpel, maar oh zo effectief om onze ecologische voetprint wat kleiner te maken.

Lees ook: ‘Duurzaam leven met kinderen: zó doe je dat’>

Duurzame en slimme investering

De aanschaf van navulbare producten kan misschien een tikkie duurder zijn in het begin, maar op de lange termijn zijn het net kleine spaarpotjes. Het bijvullen van je favoriete items betekent namelijk geld in de knip houden dat anders zou verdampen bij het herhaaldelijk kopen van wegwerpverpakkingen. Het is dus niet alleen een duurzame, maar ook een slimme investering.

Groene Refill Bar

Is het navullen van producten jouw nieuwe voornemen die je wil omzetten in een daad? Marie-Stella-Maris is jouw perfecte partner in green crime. Met hun Refill Bar, verspreid over het hele land, kun je jouw originele lege fles of pot uit bijna het hele assortiment navullen met 35 procent korting van de nieuwprijs. Tijdens ‘Happy Hour at the Refill Bar’ elke woensdag tussen 13.00 en 18.00 uur geniet je zelfs van 50 procent korting bij het navullen van producten. Gooi je zeepfles dus niet weg, vul ‘m na.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.