Verdrietig tv-moment: ongeneeslijk zieke opa ziet kleinzoon voor het eerst en laatst

21.04.2022 16:51
Beeld: RTL

Kijkers van Love Is In The Air hielden het gisteravond niet droog: in de aflevering zag een grootvader uit Canada zijn kleinzoon voor het eerst. En voor het laatst, want de man is ongeneeslijk ziek.

Het leverde heel bijzondere beelden op.

Ongeneeslijk ziek

De van oorsprong Canadese Joel woont samen met zijn vrouw Noortje en pasgeboren zoon Finn in Nederland. Het gezin heeft een behoorlijk heftige tijd achter de rug: nadat ze zwanger raakten door een ivf-traject, werd Finn veel te vroeg geboren. Joel wil het liefst zo snel mogelijk naar Canada afreizen. Niet alleen om zijn baby te showen, maar ook omdat zijn vader prostaatkanker heeft en niet lang meer leeft. ‘Ik wil dat Finn zijn opa minimaal één keer gezien heeft’, vertelt hij tegen Robert ten Brink. De presentator heeft goed nieuws: het gezin vliegt voor een hereniging naar Canada.

Ontroerend moment

Als Joels ouders horen dat hun zoon voor de deur staat, kunnen ze hun tranen niet bedwingen. En dan komt de tweede verrassing: ook Noortje en Finn zijn meegekomen. Tussen de tranen en omhelzingen door, zit Finn even op schoot bij zijn grootvader. Een ontroerend moment. Het gezin blijft twee weken in Canada. Joel hoopt zijn vader binnenkort nog een keer te bezoeken, maar voor Noortje en Finn is het waarschijnlijk de laatste keer.

Lees ook: ‘Moet ik mijn kinderen vertellen dat opa doodgaat?’

Bekijk de ontroerende beelden hieronder.