In samenwerking met Kek Mama

Zwanger & Co: ‘Heb je eindelijk een spermadonor, kom je de liefde van je leven tegen’

19.04.2022 19:05

Vier zwangerschappen, (bijna) moeders, vaders en (overgroot) opa’s; allemaal in één familie. Van twintigers, die onbezonnen en met frisse energie aan kinderen beginnen, tot een moeder met empty-nest syndroom die alles doet om nog één keer te kunnen genieten van een baby thuis.

Hoeveel familieleden passen er op één roze wolk? Als verloskundige weet Merel dat ze niet eindeloos kan wachten met haar kinderwens, alleen de perfecte man is nog nergens te bekennen. Haar familie groeit in rap tempo en de aankomende ouders worden flink op de proef gesteld. Veertigplussers Annet en Theo proberen met de nodige hulp nog een baby te krijgen, maar dan blijkt dochter Eva ineens ongepland zwanger. Piet stort zich, ondanks zijn leeftijd, vol op zijn papadag en probeert met zijn tweede leg in te halen wat hij bij zijn eerste leg gemist heeft. Merel besluit uiteindelijk om voor het single moederschap te gaan, maar net als de test een plusje geeft, en de hormonen door haar lijf gieren, is daar opeens de charmante ambulancebroeder Luuk die haar leven op zijn kop zet.  Dezelfde situatie: zwanger zijn. Maar toch allemaal een andere kijk op dat nieuwe leven dat groeit. Een heerlijke film die in juli in de bioscopen draait. 

Gieren

De cast is alleen al reden genoeg om deze film op het grote scherm te gaan zien: Lieke van Lexmond, Waldemar Torenstra, Maaike Martens, Carolina Dijkhuizen, Matteo van der Grijn, Thom Hoffman, Beppie Melissen, Bo Maerten, Manuel Broekman. Ze maken een hoop bijzondere dingen mee rondom zwangerschappen: je valt van verrassing in verrassing. Lekker met een dosis gezonde humor, want laten we het leven niet te serieus nemen. Tot je moet bevallen, dan. Dan is het leven even helemaal niet om te lachen.

De film is naar een idee van executive producer Daan Mollema (Verliefd op Cuba), er is aan geschreven door Aliefka Bijlsma (Marokkaanse Bruiloft) en Jacqueline Epskamp (Weg van Jou) wordt geproduceerd door Ingmar Menning (De Luizenmoeder) en geregisseerd door Johan Nijenhuis (De Beentjes van Sint-Hildegard). De productie komt mede tot stand met bijdragen van het Netherlands Film Production Incentive en het Abraham Tuschinski Fonds. Dutch FilmWorks brengt de film uit in de Nederlandse bioscopen. Zwanger & Co is powered by Kek Mama, TLC, Maza en Beter Bed.

Vanaf 7 juli in de Nederlandse bioscopen, maar hier alvast de trailer. Geniet!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kek Mama (@kekmamamagazine)