‘Ze had het nieuwe vriendinnenboekje van mijn dochter moedwillig vernield’

11.02.2023 06:11
vriendenboekje vernield Beeld: Getty Images

Een van de klasgenoten van Sofia (6) besloot zoete wraak te nemen, waarna Sofia’s moeder Sara met een staand zeil naar school raasde om verhaal te halen over de kleine pestkop.

Sara (42), moeder van Sofia (6):

“Dolgelukkig was Sofia met haar nieuwe vriendenboekje. Zorgvuldig stopte ze het in haar schooltas en zag erop toe dat iedereen het netjes hield. Maar op een dag kreeg ik een berichtje van de juf: ‘Er is iets gebeurd met het vriendenboekje van Sofia. Het is uitgepraat, maar dan weet je ervan.’

Vriendenboekje

Toen ik Sofia die middag ophaalde, schrok ik me kapot: het boekje was aan de voor- en achterkant bekrast met zwarte merkstift en toen ik het opensloeg, zag ik dat niet alleen Sofia’s foto, maar ook de foto’s en tekstjes van haar beste vriendinnetjes bekrast waren. De tranen sprongen me in de ogen, Sofia begon ook te huilen. Ik geef niet zoveel om spullen en dat leer ik Sofia ook, maar dit boekje had veel emotionele waarde.

Lees ook – Pesten of buitensluiten in de klassenapp: 1 op 4 kinderen maakt het mee >

Laaiend

Waar ik nooit naar de leerkracht of andere ouder stap om verhaal te halen, stond ik nu de volgende dag als eerste op het schoolplein. Uitgepraat?! Spoorde dit kind wel helemaal? En waar waren de ouders?

De juf stamelde dat het toch was opgelost, ik legde op een toon die ik niet van mezelf ken uit dat dit kind moedwillig iets kapot had gemaakt waar mijn dochter zo gelukkig mee was en dat het feit dat ze Sofia’s beste vriendinnetjes had bekrast toch op z’n minst iets moest betekenen. Daar gaf de juf me wel gelijk in en jawel, na een gesprek met het kind bleek dat ze Sofia had willen straffen dat ze niet met haar had gespeeld. Echt, ik sta bekend als de vredesduif, maar ik had haar toen iets aan kunnen doen.

“Echt, ik sta bekend als de vredesduif, maar ik had haar toen iets aan kunnen doen”

De moeder van het meisje heb ik gevraagd wat ze dacht hieraan te gaan doen. Niets, zo bleek, want: die dingen gebeuren. Toen ik dat ’s avonds aan mijn man vertelde, inclusief mijn woede, keek hij me aan alsof ik een vreemde was. ‘Eh… we hebben het nog steeds over een vríendenboekje?’”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.