Tact moeten ze nog leren: ‘Mijn mama wil niet meer dat jij komt spelen, ze vindt jou stom!’

25.05.2023 14:55
mama vindt jou stom Beeld: Getty Images

Je kan het beste met je kinderen voor hebben en ze nog zo netjes opvoeden, maar soms weten die rakkers er toch een verkeerde opmerking door te fietsen waardoor jij met het schaamrood op de kaken staat.

Anna (27), moeder van Nino (5):

“Net nadat de school uit was gegaan werd er tussen vriendje Boris en mijn zoon Nino druk onderhandeld over een nieuwe speelafspraak. In afwachting van de keuze wie-bij-wie stond ik er samen met de moeder van het jongetje bij. Boris wilde graag dat Nino weer bij hem thuis kwam, net als de week ervoor.

‘Nou nee’, zei mijn zoon net iets te hard. ‘Jullie hebben wel een mooi groot huis, maar het is er een rommel en het ruikt vies naar rook.’ Toen ik het wilde sussen en afzwakken, viel Nino me in de rede: ‘Nee mama, jij zei zelf ook dat het er ontzettend stonk.’”

Beetje tactloos

Yvette (50), moeder van Evy (11):

“Kletsend op het schoolplein met een moeder en haar dochter, komt Evy van destijds vijf er ineens tussendoor. Met een stralend hoofd wijst ze op de Crocs die mijn gesprekspartners dragen: ‘Die vinden wij vet lelijk, hè mama?’”

Lees ook – ‘Het idee dat ik met andere ouders op het schoolplein moet keuvelen, daar gruwel ik van’ >

Hoezo gênant

Andrea (30), moeder van Faber (5):

“Onze zoon rende over het schoolplein naar een jongetje dat de week ervoor bij ons had gespeeld en gilde (waar zijn moeder bij stond): “Mijn mama wil niet meer dat jij komt spelen, ze vindt jou stom!’ Vreselijk gênant. Vooral omdat ik iets héél anders had gezegd tegen Faber, namelijk dat ze meerdere malen ruzie maakten tijdens het spelen en misschien te klein waren om samen af te spreken.

“Nu, een halfjaar later, mijdt ze mij nog steeds”

De moeder van het desbetreffende jongetje keek mij afkeurend aan, vol afschuw hoe ik zoiets had kunnen zeggen. Geen tijd om het uit te leggen, ben ik er als een haas vandoor gegaan. Nu, een halfjaar later, mijdt ze mij nog steeds.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.