Als de school belt flitsen er tachtig scenario’s door je hoofd, geen van alle goede. Gelukkig is er niet altijd sprake van rampspoed. Zoals bij Mayke (30), moeder van Ties (7) en Suze (5).
Lees verder onder de advertentie
“Een uur voordat school uit zou gaan werd ik gebeld of ik dírect mijn dochter kon komen ophalen: Suze voelde zich helemaal niet lekker. Ik zat net uitgeblust met een kop thee op de bank en haastte me naar school. Zou ze corona hebben?
Lees verder onder de advertentie
Uitstekend toneelspel
Eenmaal in de auto zag ik niks vreemds aan Suze. Ik kreeg ook geen antwoord wat ze precies had. Maar toen we langs een speeltuin reden, wilde ze dat ik stopte. Op mijn ‘maar je bent toch ziek’, antwoordde de kleine boef: ‘Nee hoor mama, dat verzon ik maar, ik had gewoon geen zin meer.’”
Dit artikel staat in Kek Mama 05-2022.In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.