‘Halverwege het schoolplein kletterden de traktaties tegen de grond’

10.10.2022 14:33
traktatiepech op de grond gevallen Beeld: Unsplash

Hebben moeder en kind zich flink uitgesloofd voor een toffe traktatie, zit een ongelukje in een klein hoekje.

Linda (40), moeder van de tweeling Roos en Anne (8).

“Roos is een echte brokkenpiloot, altijd al geweest. Toen ik een traktatie in elkaar knutselde met nogal kwetsbare ijshoorntjes met daarin een paar spekjes bij wijze van bolletjes ijs, had ik moeten weten dat dit voor Roos een uitdaging zou worden. Ik maakte een constructie met karton zodat de ijshoorntjes elk in een eigen standaard stonden, hopend dat Roos het blad recht zou kunnen houden.

Lees ook – Sanne over schooltraktatie van zoon: ‘De een trok een vies gezicht, de ander riep ieuw’ >

Op het schoolplein

Op de dag van de verjaardag bracht ik de meiden met de auto naar school. Ik liet Anne het ene blad met hoorntjes dragen en nam zelf het andere. Maar halverwege het schoolplein raakte de veter van Annes gloednieuwe schoen los en ze weigerde verder te lopen, bang als ze was dat ze zou vallen. Dus gaf ik Roos mijn blad, om alleen even vast te houden zodat ik Annes veter kon strikken.

“Nog voor ik de veter had aangeraakt, hoorde ik iets schuiven gevolgd door een nogal benepen ‘oh-oh’”

Dat had ik beter niet kunnen doen… Nog voor ik de veter had aangeraakt, hoorde ik achter me iets schuiven gevolgd door een nogal benepen ‘oh-oh’. En ja hoor, daar kletterden alle ijshoorntjes tegen de grond. Er was geen redden meer aan, het enige wat ik kon doen was snel naar de supermarkt racen, nieuwe spekjes en ijshoorntjes maken en die ter plekke in elkaar zetten terwijl Roos ze een voor een uitdeelde.”

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.