‘In plaats van het schoolreisje werd het een uitstapje naar de plaatselijke frituur’

06.09.2023 14:01
auto Beeld: Shutterstock

Een kind kwijtraken tijdens een uitstapje van school of met de hele stoet de verkeerde kant oprijden. Er kan wat mis gaan met die schoolreisjes.

Linda (37), moeder van Kenzo (12), Lorenzo (9) en Alejandro (7):

“Twee keer ging ik bij mijn oudste zoon mee als hulp op schoolreis, twee keer raakte ik een kind uit mijn groepje kwijt. Gelukkig niet meteen met een amber-alert als gevolg, maar de weglopers zorgden wel voor een kleine hartverzakking.

Om zulke stress te voorkomen neem ik nu bij de jongsten iedere keer een voorzorgsmaatregel mee in de vorm van een zak schepsnoep. Mag officieel niet, maar werkt als een malle. Voordat we een dierentuin / speeltuin / museum in stappen zwaai ik één keer met de zak en zeg: ‘Jongens, blijf bij me in de buurt als je ook een snoepje wil.’ Nou, gegarandeerd zwaan-kleef-aan.”

Lees ook – Heerlijke papa-blunders: ‘Ik heb de afkeurende blikken in de speeltuin maar genegeerd’ >

Top-navigatie

Chantal (33), moeder van Jamie (9):

“Op school ben ik enorm actief: voorleesmoeder, luizenpluizer, knutseltante; je hoeft maar te roepen of ik sta klaar. Dus toen er laatst ouders werden gezocht om kinderen te vervoeren naar een locatie in Eindhoven waar ze technische proefjes konden uitvoeren, bood ik me spontaan aan.

Het zou een ritje zijn van ongeveer twintig minuten. Ik heb een zevenpersoonswagen en had de juf plus vijf kinderen mee, achter me reden nog een drietal auto’s. Iedereen volgde mij, ik had het adres in mijn navigatie gezet.

“De ouders achter mij snapten er ook niets van, maar namen aan dat ik de route wist”

Waarschijnlijk was ik tijdens het invoeren zo druk aan het kletsen dat ik wel de juiste straat, maar niet de goede woonplaats intikte. Maar daar kwam ik pas achter toen het te laat was. Op zich vond ik het wel vrij lang duren en best gek toen na drie kwartier ineens het bord ‘België’ opdook, maar ik vertrouwde op mijn TomTom. De ouders achter mij snapten er ook niets van, maar namen aan dat ik de route wist. Ik had immers de juf bij me. Maar wij zaten veel te gezellig te praten.

Uiteindelijk stapten we na nog eens een halfuur voor een woonhuis uit in een Belgisch gehucht. Gierend van de lach ontdekte ik toen pas dat ik een fout had gemaakt. We waren veel te laat voor de techniekles, dus werd het een uitstapje naar de plaatselijke frituur.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.