‘Ik pak na mijn werk de toeristische route naar huis voor wat tijd voor mezelf’

19.03.2023 14:45
bankrekening leuke dingen kosten geen geld Beeld: Unsplash

De tent op vrijdagmiddag vroeg sluiten of juist langer blijven zitten om ‘de file te vermijden’. Deze ouders hebben een hoop slimme trucjes ontwikkeld om wat extra tijd voor zichzelf te creëren.

Monique (33): “Natuurlijk staan er nauwelijks files tussen Markelo en Vriezenveen. Het ritje van mijn werk naar huis duurt tijdens de spits hooguit tien minuten extra. Toch rijd ik op mijn twee werkdagen steevast ‘achter de file aan’, en wacht tot half zeven met vertrekken. Heb ik mooi een uurtje voor mezelf om online te shoppen, te appen met vriendinnen of een glas wijn te drinken met een collega. Tegen de tijd dat ik thuiskom liggen de kinderen in bed en staat mijn man achter de pannen. Goed geregeld, dacht ik zo.”

De tent sluiten

Debby (36): “Op mijn werk sluit ik de tent na de vrijdagmiddagborrel. Het is de enige dag dat mijn man thuis is bij onze kinderen; de overige dagen is hij er pas als ze al slapen. Ik rek die tijd voor mezelf zo lang als ik kan: als mijn collega’s zich na één glas wijn in de fles storten, neem ik er lekker nog eentje. Die kerel van mijn redt het wel.”

Iemand moet het doen

Ron (39): “Het is niet echt nodig dat ik twee keer per week na mijn werk even bij mijn moeder aanwip. Maar ze is oud en woont alleen; iemand moet haar een beetje in de gaten houden. Eenmaal thuis hoef ik mijn kinderen alleen nog maar welterusten te zoenen en geniet ik met mijn vrouw van een vredige maaltijd zonder kindergedoe.”

Lees ook – Jacolien ziet haar kinderen alleen in het weekend: ‘Iedereen lijkt er iets van te vinden’ >

Doorwerken

Nadine (43): “Na half zes bel ik nog een paar mensen en werk mijn mail bij. Dan heb ik het kantoor heerlijk voor mezelf en de kinderen zijn thuis met papa. Hoef ik alleen nog maar aan de gedekte tafel aan te schuiven als ik rond half zeven thuiskom.”

Toeristische route

Bibi (35): “Ik pak na mijn werk de toeristische route naar huis. Raampjes open, muziek keihard, even genieten van tijd voor mezelf. En van het heerlijke vooruitzicht dat de kinderen al hebben gegeten en gedoucht tegen de tijd dat ik thuiskom. En dan app ik naar mijn vriend: ‘Nog steeds achter het stuur, zet jij vast de witte wijn koud?’

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.