13x de leukste onbekende dierentuinen in Nederland

19.10.2023 06:19
onbekende dierentuinen Beeld: Getty Images

Een bezoek aan ARTIS of Diergaarde Blijdorp is leuk, maar eens wat anders is wel zo origineel. Daarom: 13 keer de fijnste onbekende dierentuinen in Nederland.

1. AquaZoo Friesland

Deze dierentuin is een hele belevenis voor je kind. Er zijn oa. zeehonden, flamingo’s, pelikanen, ringstaartmaki’s en vari’s te zien. Oh, én er is een flinke speeltuin en kinderboerderij. Dus niemand hoeft zich te vervelen.

2. Orchideeën Hoeve

Hier reis je als bezoeker van werelddeel naar werelddeel en loop je tussen meer dan dan 2000 verschillende orchideeën. Ook te spotten: vlinders, leguanen en vissen.

3. ZooParc Overloon

Hier leeft de grootste strohalsibissengroep (vogels) ter wereld. Maar ook zijn er cheeta’s, kleine panda’s, apen, kangoeroes en nog meer bijzondere dier- en plantensoorten te zien. Voor kinderen worden er speurtochten georganiseerd.

Lees ook: 9x de leukste dierentuinen in Nederland voor kinderen 

4. Dierenrijk Mierlo

In Dierenrijk kan je dieren van heel dichtbij bekijken, van chimpansee tot bruine beer. En door alle speeltuinen kunnen ook de allerkleinsten zich uren vermaken.

5. Uilen- en dierenpark De Paay

Dit park in Beesd is ongeveer een hectare groot en heeft zo’n 78 verschillende diersoorten. De verblijven van de dieren staan dicht bij de paden, waardoor je heel dichtbij kunt komen.

6. Landgoed Hoenderdaell

Bij dierenpark Hoenderdaell in Anna Paulowna kan je een breed scala aan dieren vinden, waarvan er zelfs een paar vrij door het park lopen. Mag niet missen in deze lijst met onbekende dierentuinen, dus.

7. Zie-ZOO

Dit dierenpark in Volkel is de eerste ZorgZOO van Nederland. Zie-ZOO wordt namelijk grotendeels gerund door mensen met een vorm van autisme. Welke dieren je hier kunt zien? Van alles: van beesten uit Noorwegen tot Zuid-Afrika en van Mexico tot Japan.

Lees ook: Dit moet je meenemen als je een dag weggaat met je peuter

8. Blanckendeall

Deze fijne plek in Tuitjenhorn is een dierentuin, speeltuin en museum in één. Ook goed om te weten: Blanckendeall is verkozen tot de meest rolstoelvriendelijke dierentuin van Nederland.

9. DoeZoo Leens

Spinnen, slangen, insecten, eekhoorntjes, papegaaien: je hebt hier van alles. Als je meedoet aan de rondleiding, dan krijgt je kind (als-ie dat wil, natuurlijk) een vogelspin op z’n hand of een slang om z’n nek. Extra leuk: DoeZoo is gekozen tot leukste uitje van Groningen 2022.

10. De Oliemeulen Tilburg

Ze noemen zichzelf ‘het vreemdste dierenpark van Nederland’. Waarom? Hier kun je van alles verwachten: van loslopende stinkdieren tot vliegende hondjes.

11. Reptielenhuis De Aarde Breda

Een hele ervaring voor kinderen, want hier mogen ze – onder begeleiding weliswaar – dieren aanraken en soms zelfs vasthouden.

Lees ook: Naar de haaien: dit zijn de leukste aquaria in Nederland

12. Faunapark Flakkee in Nieuwe-Tonge

Hier verwelkomen stokstaartjes je bij de ingang en kijken uilen je al vanaf de verte aan. Maar er zijn meer bijzondere dieren, zoals vossen, neusberen tropische vogels en stekelvarkens.

13. BestZOO

Een knus dierenpark in Best waar kinderen de dieren goed van dichtbij kunnen zien. Sta oog in oog met Apen uit Zuid-Amerika, panters uit Azië, buideldieren uit Australië en ijsvogeltjes uit Europa. En sla ook de speeltuin en kinderboerderij niet over.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.