‘Mama, wat zie jij er lelijk uit!’ en andere schoolpleinblunders

14.06.2023 15:45
mama wat zie jij er lelijk uit Beeld: Getty Images

Lekker gênant, wanneer je kleine draak over het schoolplein galmt over ‘die rotjuf’ of jouw fashion choices.

Marlies (44), moeder van Thomas (13), Noah (10) en Thijs (4):

“Ik sta met een moeder bij school te wachten op onze kinderen. Noah komt boos aangelopen: ‘Mama we hadden les van een invaljuf.’ Op mijn vraag wie dat dan was, antwoordt hij net iets te luid: ‘Die juf die jij kut vindt.’”

Lees ook – ‘Het idee dat ik met andere ouders op het schoolplein moet keuvelen, daar gruwel ik van’ >

Casual day

Desirée (43), moeder van Jelle (8) en Mick (6):

“Normaal sta ik altijd gelikt op het schoolplein. Ik ben advocate en als ik de kinderen kom halen heb ik mooie kleding aan, bijpassende schoenen en mijn haren opgestoken met hier en daar een losse krul.

Hoe anders was het deze woensdagmiddag. Mijn hoofd liep over en ik zat niet lekker in mijn vel. Net ongesteld, druk op het werk en thuis in verband met een verbouwing. Aangezien ik geen cliëntenconsult verwachtte had ik casual, wijde kleding aangetrokken en me niet opgemaakt. Mijn haren strak naar achteren gekamd en om mijn gepluisde krullen in bedwang te houden, zat er een flinke dot gel in.

“Ik wilde het liefst gewoon verdwijnen”

Toen Mick me zag, riep hij uit de grond van zijn hart: ‘Mama, wat zie jij er lelijk uit!’ Iedereen keek naar mij. Ik wilde het liefst gewoon verdwijnen, maar moest nog tien minuten op Jelle wachten.”

Iets té trots

Jessica (29), moeder van Lola (5):

“Redelijk gênant wel, mijn dochter die bij het wegbrengen door de kleuterklas gilt: ‘Mijn papa heeft een héééle grote piemel!’ Juf werd knalrood. Net als ik.”

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.