Beeld: Getty
Beeld: Getty

"Kijk mam, die politieman heeft handboeien net zoals die van jou in de slaapkamer!" Het zal je maar gebeuren als je kind zoiets roept in het bijzijn van een wildvreemde. Deze gênante (maar oergeestige) uitspraken zorgen ervoor dat je alles laat vallen en met rode kaken zo snel mogelijk wegloopt.

1. Heerlijk die onschuld

"De zoon van een vriend wees naar een moslima met een boerka aan. 'Kijk, een ninja', riep hij."

 

2. De vrouw met baard

"Stond ik dan, met mijn driejarige dochter in het openbare toilet. Roept ze loeihard: 'mama, waarom heb jij een baard van onderen?'"

 

3. Volgende keer beter opbergen

"Op straat zagen we een politieagent. Roept mijn kind veel te hard: 'Kijk mam, die politieman heeft handboeien net zoals die van jou in de slaapkamer!'"

 

4. Hier met die wijn

"De dochter van een vriendin was koppig en wilde geen water drinken. Mijn dochter probeerde te helpen. 'Mijn mama wordt heel blij van drinken', riep ze hard."

 

5. Nou ja, blij? Niet altijd

"Tijdens het boodschappen doen met de kinderen stopte ik een fles wijn in de winkelkar. Dit was tijdens mijn scheiding. Roept mijn dochter: 'O, kijk. Mama is weer verdrietig.'"

 

6. Hét gesprek

Onderweg naar de voetbalwedstrijd van mijn dochter, vroeg mijn zoon spontaan waar baby's vandaan komen. Ik vertelde hem over hoe sperma, eitjes enzovoorts. Hij dacht lang en hard na over mijn verhaal. Pas als we langs de lijn staan, komt hij met een vraag. En wat voor een. Natuurlijk net als alle andere ouders erbij staan. 'Papa, zit je sperma nog in mij?' Ik ging zowat dood."

 

7. Goed begin van een date

"Ik was net aan het daten met een nieuwe man. Toen hij een keer bij ons thuis aanbelde, deed mijn vijfjarige zoon de deur open en zei hij bloedeerlijk dat ik er zo aankwam omdat ik even op de wc zat om mijn kont af te vegen."

Bron: Boredpanda

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >