”Nee, mama, niet slaan’, riep hij op het schoolplein’

10.07.2024 20:09
mama niet slaan Beeld: Unsplash

Wanneer jouw kind zich ontpopt tot een ware flapuit kun je maar beter wennen aan het schaamrood op je kaken of je mond strategisch dichtplakken.

Petra (45), moeder van drie zoons van 11, 8 en 5.

“Ik wil niet beweren dat de Nobelprijs voor goed moederschap naar mij gaat, maar geslagen heb ik mijn kinderen nooit. Ik kan wel flink boos worden en toen Jonathan, mijn oudste, voor de duizendste keer liep te klieren bij het wegbrengen naar school – omdat mijn jongste in de kleuterklas zit, ga ik nog altijd mee – schoot ik behoorlijk uit mijn slof.

Zijn reactie was bizar. Hij hief zijn armen op alsof hij zijn hoofd wilde beschermen en riep met een bang stemmetje: ‘Nee, mama, niet slaan, alsjeblieft…’ Alsof ik hem normaal gesproken op zo’n moment een flinke pets verkoop… Ik zag de andere ouders ook precies dat denken. Dat ik zei ‘maar ik sla helemaal nooit’ geloofden ze vast niet.”

Beruchte flapuit

Hanne (39), moeder van een zoon van 9 en een dochter van 5.

“Iedereen moet vooral doen waar hij zich goed bij voelt, dat is echt mijn overtuiging. Maar zelf heb ik niet zoveel met tatoeages. Zeker niet als ze een complete rug of een heel ledemaat bedekken. Ik probeer mijn mening niet te veel aan mijn kinderen te laten blijken, maar kennelijk was ik daar afgelopen zomer op de camping niet helemaal in geslaagd. Terwijl we in de rij stonden bij de bakker, wees mijn dochter naar de man en vrouw voor ons. ‘Kijk mam, allemaal van die plakplaatjes voor asocialen.’ En ja, het waren Nederlanders.”

Lange zit

Rianne (29), moeder van een dochter van 7.

“‘Heb je weer patat gegeten?’ begroette mijn dochter vorige week mijn nogal corpulente schoonzus. Zij begreep het niet en schudde haar hoofd. ‘Nee, hoezo?’ Ik was te laat met ingrijpen en kon niet voorkomen dat mijn dochter zei: ‘Mijn moeder zegt dat dikke mensen te veel patat eten. En jij bent veel te dik.’ De verjaardag werd een lange zit.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.