7 tips: zo leer je jouw kind vlot veters strikken

08.04.2020 07:03
7 tips veters strikken Beeld: Pixabay

Moet de linker veter over de rechter? En welke lus trek je dan in vredesnaam aan? Toegegeven: veters strikken blijft voor kinderen een pittige klus.

Een paar handige tips op een rij.
 

1. Gekleurde veters

Neem twee veters in verschillende kleuren, snijd ze door midden en naai de einden aan elkaar. Met twee verschillende kleuren in een schoen is het veel makkelijker uit te leggen hoe je kind de veters leert strikken.
 

2. Gebruik grote schoenen

Met die kleine vingers ook nog miniveters proberen te strikken is een priegelwerk. Geef je kind daarom eerst jouw schoen of die van je vent. Zo maak je ’t toch net iets makkelijker. Lukt het met grote veters? Stap dan over op de eigen schoentjes.
 

3. Kartonnen schoen

Maak er een feestje van. Dus knutsel een kartonnen schoen in elkaar, laat je kind ‘m versieren en geloof ons: het oefenen wordt ineens een stuk gezelliger. Hier alvast wat inspiratie.
 

4. Geen spiegelbeeld

Ga niet tegenover, maar achter je kind zitten. Als je in spiegelbeeld zit, is het voor je kleuter heel lastig om jou na te doen. Klinkt logisch, maar is toch nog een veelgemaakte fout.
 

5. Prijs de poging

Dus niet het resultaat. Dat je kind het geprobeerd heeft, is al ontzettend knap. En als jij enthousiast bent over elke poging, dan komt het uiteindelijk wel goed met dat veters strikken.
 

6. Lekker rijmen

Een versje kan het leren leuker én makkelijker maken. Geinig voorbeeld:
Eerst de knoop: 
Maak een kruis, net een tent 
Daar doorheen het losse end 
En trek aan! 

En dan de strik: 
Maak een rondje, net een hoofdje 
Geef dat hoofd een warme das 
Stop de das in de jas 
Duw er nog een hoofdje bij 
En trek aan! 

 

7. Diploma

En om het helemaal af te maken: maak je eigen veterstrikdiploma. Op internet zijn genoeg leuke voorbeelden te vinden die je kunt uitprinten.
 

Nog een handige tip om je kind veters te leren strikken? Bekijk dit briljante filmpje.

 

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week de beste artikelen in je mailbox >