6x dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind

23.04.2018 15:40
dit-doen-overtollig-speelgoed-kind

Lijkt jouw woning na de verjaardag van je kind op een ontploft speelparadijs en struikel je om de haverklap over de LEGO-blokjes? Wij hebben professional organizer Martine Heeremans om handige tips gevraagd.

Niet gelijk alles in de prullenbak mieteren, want je kunt zóveel meer met het overtollige speelgoed van je kind.
 

1. Snelle boekenplank


Ziet er misschien ingewikkeld uit, is het niet. Je boort gewoon twee lange, stevige pinnen in de muur, zet het skateboard erop en klaar ben je. Leuk als boekenplank, maar ook om prijzen of ander speelgoed op te zetten. Meer inspiratie vind je hier.
 

2. Legowand


Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Ook leuk: deze grappen met Lego.
 

3. Kunststof dieren


Het was even leuk, maar nu is je kind die speelgoedboerderij toch echt zat. Zit je dan, met een halve dierentuin in miniformaat. Plak de beestjes op een potje, zet er potloden, kralen of ander spul (dat normaal overal en nergens rondslingert) in en je huis lijkt in één klap opgeruimd. Hoe je dit aanpakt? Nou, zo.
 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over afwisseling van speelgoed >

 

4. Puzzelstukjes in overvloed


Heeft je kind tig puzzels die niet meer compleet zijn? Maak samen een kunstwerk met puzzelstukjes. Verf ze bijvoorbeeld allemaal in een kleur en plak ze op een schilderdoek. Fijn om op te hangen in de kinderkamer. Of om iemand cadeau te geven.
 

5. Crea-onderzetters


Da’s nog eens creatief: een onderzetter van Scrabble-stenen. Dus ligt dat spel maar stof te happen en kan je ook je schoonmoeder er niet blij mee maken? Ga lekker aan de knutsel en maak een persoonlijke onderzetter (met naam) voor het hele gezin.
 

6. Weggeven

En als je huis écht ontploft, dan kan je heus wel iets weg doen. Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’ check www.inzameldoelen.nl. Bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. Ook een idee: zet alles op marktplaats, breng het naar de kringloopwinkel of sla een kleedje uit en ga samen met je kind op een rommelmarkt staan. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >