Ready for take-off: jullie gaan lekker met het vliegtuig naar de zon. Maar welk speelgoed mag mee aan boord, en waar blijven je kinderen wel even zoet mee? Alles over speelgoed in het vliegtuig.
Lees verder onder de advertentie
Welk speelgoed mag mee in het vliegtuig?
In principe mag je heel wat speelgoed mee aan boord nemen in het vliegtuig, mits het in de handbagage past (dus niet die skippybal of enorme knuffelbeer). Er zijn uitzonderingen: speelgoedwapens, zoals een neppistool, zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Verder is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: natuurlijk zijn stewardessen en je mede-passagiers niet blij met waterballonnen, vingerverf en spul met confetti. Voor jezelf is het fijn om speelgoed te kiezen dat niet te zwaar is (want drie keer raden wie er met de boel mag gaan sjouwen…)
Lees verder onder de advertentie
Waarmee hou je je kind bezig zonder anderen te storen?
Pas op met speelgoed dat veel (of irritant) geluid maakt. Muziekinstrumentjes zijn dus geen goed idee. Een iPad is daarentegen wél een aanrader (maar zet het geluid niet te hard of beter nog: zorg voor een goede koptelefoon). Let erop dat de accu goed vol is en zet alvast wat nieuwe spelletjes op de tablet, zodat je kind even druk is met deze nieuwe uitdagingen. Ook voorleesboekjes zijn fijn om mee te nemen, net als een kleurboek met stiften. Koop dan wel stiften waarbij de doppen vastzitten aan een ring, dat voorkomt een hoop zoekwerk met gekruip onder de stoelen door als er weer eens eentje kwijtraakt.
Lees verder onder de advertentie
Tips voor peuters
Kleine kinderen zijn erg snel afgeleid. Voor lange vluchten is het een aanrader om een paar kleine, niet te dure cadeautjes in te pakken. Om de twee uur mag jouw kindje een cadeautje uitpakken. Dit houdt de spanning erin, zorgt voor afleiding en werkt als een tierelier tegen de verveling want er is steeds iets nieuws te ontdekken.
Vliegen jullie naar een verre bestemming, dan bieden veel luchtvaartmaatschappijen een entertainmentprogramma aan op de schermpjes in de stoel voor je. Films, series, spelletjes en muziek: jullie kinderen kunnen kiezen wat ze willen.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.