Dit wil je weten over speelgoed meenemen in het vliegtuig

13.07.2018 08:39
Beeld: Unsplash Beeld: Unsplash

Ready for take-off: jullie gaan lekker met het vliegtuig naar de zon. Maar welk speelgoed mag mee aan boord, en waar blijven je kinderen wel even zoet mee? Alles over speelgoed in het vliegtuig.

Welk speelgoed mag mee in het vliegtuig?

In principe mag je heel wat speelgoed mee aan boord nemen in het vliegtuig, mits het in de handbagage past (dus niet die skippybal of enorme knuffelbeer). Er zijn uitzonderingen: speelgoedwapens, zoals een neppistool, zijn vanwege veiligheidsredenen niet toegestaan. Verder is het een kwestie van je gezonde verstand gebruiken: natuurlijk zijn stewardessen en je mede-passagiers niet blij met waterballonnen, vingerverf en spul met confetti. Voor jezelf is het fijn om speelgoed te kiezen dat niet te zwaar is (want drie keer raden wie er met de boel mag gaan sjouwen…)

 

Waarmee hou je je kind bezig zonder anderen te storen?

Pas op met speelgoed dat veel (of irritant) geluid maakt. Muziekinstrumentjes zijn dus geen goed idee. Een iPad is daarentegen wél een aanrader (maar zet het geluid niet te hard of beter nog: zorg voor een goede koptelefoon). Let erop dat de accu goed vol is en zet alvast wat nieuwe spelletjes op de tablet, zodat je kind even druk is met deze nieuwe uitdagingen. Ook voorleesboekjes zijn fijn om mee te nemen, net als een kleurboek met stiften. Koop dan wel stiften waarbij de doppen vastzitten aan een ring, dat voorkomt een hoop zoekwerk met gekruip onder de stoelen door als er weer eens eentje kwijtraakt.

 

Tips voor peuters

Kleine kinderen zijn erg snel afgeleid. Voor lange vluchten is het een aanrader om een paar kleine, niet te dure cadeautjes in te pakken. Om de twee uur mag jouw kindje een cadeautje uitpakken. Dit houdt de spanning erin, zorgt voor afleiding en werkt als een tierelier tegen de verveling want er is steeds iets nieuws te ontdekken.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Vliegen met een baby: dit moet je weten >

 

In het vliegtuig

Vliegen jullie naar een verre bestemming, dan bieden veel luchtvaartmaatschappijen een entertainmentprogramma aan op de schermpjes in de stoel voor je. Films, series, spelletjes en muziek: jullie kinderen kunnen kiezen wat ze willen.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >