Wintersportvrijheid: ‘Een week om ongegeneerd lang te seksen’

01.01.2024 16:40
wintersport seks Beeld: Getty Images

Dagen vol sneeuwsafari, over de berg zoeven en lange wandelingen maakt voor een setje koude benen. En dan gaat er niets boven een lekker potje rollebollen in je warme lodge.

Maaike (36), moeder van Tobias (11) en Floor (2), stiefmoeder van Kees (14) en Jan (12):

“Ons seksleven snakt naar de vakantie. Naar rust, tijd om uitgebreid te kunnen liefhebben en naar vrijheid. Door ons drukke samengestelde gezin hebben mijn man Tristan en ik geen moment voor ons alleen. Tristan heeft twee zoons uit een eerder huwelijk die om het weekend bij ons wonen en regelmatig komen aanwaaien. Ik heb een zoon via een donor die permanent thuis woont en we hebben samen een nog een peuter van twee.

Een week voor onszelf

Ons bed is af en toe net zo vol als ons leven. Funest voor de broodnodige passie. De enige keer dat we echt fijn de tijd hebben om te vrijen, is in het weekend dat mijn stiefzoons bij hun moeder zijn, Floor slaapt en Tobias vastgeplakt zit aan de tv. Als we dan een beetje zachtjes doen, kunnen we ons wel laten gaan. Vandaar dat ik altijd reikhalzend uitkijk naar de wintersport.

“Als we dan een beetje zachtjes doen, kunnen we ons wel laten gaan”

Volgende week gaan we naar Zwitserland. Floortje gaat naar Tristans moeder, Tobias naar mijn ouders en zijn zoons zijn die week bij hun moeder. Heerlijk! We hebben eindelijk een week voor onszelf. Om ons te in- en ontspannen en ongegeneerd lang te seksen. Dat was vorig jaar ook het geval. Een paar uurtjes skiën, lekker eten en drinken en op tijd naar bed, want o jongens, wat maakt die berglucht rozig!”

Lees ook – Het is nét Oostenrijk: dit zijn de leukste skihallen in Nederland >

De laatste kinderlozekerst

Lynn (30), moeder van Loïs (4) en Max (7 maanden):

“Vijf jaar geleden was ik zwanger van Loïs, toen we kerst en oud en nieuw in Lapland vierden. We konden er huskytochten maken, wandelen, en sneeuwsafari’s maken en we sliepen superromantisch in een lodge met zo’n knetterend haardvuur, inclusief wollen haardkleedje. Ideaal voor uitgebreide sekspartijen, nu het nog kon.

“Het nummer Last Christmas heeft voor ons een hele andere betekenis gekregen”

Om de pret te verhogen had ik zo’n kerstvrouwkostuum op de kop weten te tikken en mijn man daarin verleid. Schattig mutsje op, rode string aan, een rood met wit bontjurkje en daaronder zat dan mijn bollende buik. Elke keer als we nu Last Christmas horen, beginnen we te lachen en denken we aan onze laatste kinderloze kerst. Het nummer heeft voor ons een hele andere betekenis gekregen.”

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.